Barca: „Neymar könnyebb célpont a védőknek, mint Messi”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.13. 10:33
Johan Cruyff, a világ futballjának egyik nagy öregje és szakértője – értelemszerűen elsősorban holland és spanyol témákban naprakész – azt találta nyilatkozni, hogy Neymarral szemben sokkal könnyebb a védők dolga, mint Lionel Messivel. Véleményét nem is a futballtudásra, hanem a felépítésre alapozta.

„A mi időnkben is sokat kaptunk, de nem sírhattunk, hiszen semmi bizonyíték nem állt a rendelkezésünkre, és általában egy újságíró volt meccsenként. Most viszont minden megváltozott, rengeteg tévékamera követi az eseményeket, minden visszanézhető, ez megmenti az olyan vékony testalkatú támadókat, mint amilyen mondjuk én is voltam” – utalt a keménykötésű védők szabályokat súroló szereléseire, belépőire, ütközéseire Johan Cruyff, aki egyik szűkebb hazájából azonnal példát is hozott.

„Neymar például sokkal többet kap a védőktől, mint Messi. Utóbbinak azért van kevesebb baja velük, mert alacsonyabb, és még a testét is jobban védi.”

Ha már a két barcelonai klasszist hozta szóba, nem kerülhette meg azt a kérdést sem, mit szól kettejük közös munkájához. A nyáron Neymar szerződtetését követően azon félelmének adott hangot, hogy a két klasszis majd kioltja egymást, és mindez a csapatmunka, valamint az eredményesség rovására megy. Sőt, megoldásként azt javasolta, hogy értékesítsék Lionel Messit! A gyakorlat azonban eddig azt mutatja, hogy Neymar alázatos fegyverhordozója az argentin kollégának, a csapat pedig velük együtt szárnyal.

„Azért várjunk még ezzel egy kicsit. Semmi kétség, hogy most minden kiváló, de a valódi választ csak a jövőben kapjuk meg.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik