Barca: nem merik bevállalni Neymar fizetését – felkészültek az eladásra?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.24. 08:52
Angol sajtóinformációk szerint az FC Barcelona labdarúgója, Neymar anyagi okok miatt a szezon végén távozni kényszerül Spanyolországból.

A Barcelona vezetősége tisztában van vele, hogy új szerződést kell kínálniuk Neymarnak (a jelenlegi 2018-ban jár le), ha meg akarják tartani, de attól félnek, egy új megállapodás negatívan érintené a klub pénzügyi helyzetét. A kérők által teremtett versenyhelyzettel ugyanis nem tudnak, vagy inkább nem akarnak lépést tartani.

„A Neymar távozásáról szóló hírek folyamatosak, de a történet két hete egy másik szintre lépett. Két katalán napilap információja szerint Neymar életstílusa nem illik egy elitsportolóéhoz, és ezt néhány csapattársa is megerősítette – mondta Guillem Balague, a Sky Sports szakértője. – Ezek a hírek a Barcelona gyengélkedésével egy időben jelentek meg, valamint annak a ténynek a nyilvánosságra kerülésével, hogy a Barcának még nincs mezszponzora a következő szezonra. Szponzor nélkül viszont a klubnak nincs reális esélye arra, hogy meghosszabbítsa Neymar szerződését, Messi és Suárez fizetése mellett.”

„Hogy a Barcelona megpróbálja-e eladni Neymart? Nem ez a cél, de felkészül minden eshetőségre. A játékos ügynökének azt ígérte, még ebben a szezonban szerződéshosszabbítási ajánlattal jelentkezik. A klub viszont fél attól, hogy az új szerződés létrejötte miatt soha nem látott magasságokba szökik az FC Barcelona adósságállománya. A brazil labdarúgó menedzsmentje körbeudvarolta a PL-klubokat, de Neymar igazából Barcelonában szeretne maradni” – zárta szavait Balague.

A Manchester United már korábban egyértelművé tette, hajlandó kifizetni Neymar 144 millió fontos (193 millió euró) kivásárlási árát, ám ha az MU nem tudja kiharcolni a BL-részvételt, akkor csekély az esély a brazil futballista érkezésére. Mint beszámoltunk róla, a Football Leaks információi szerint Neymar jelenlegi fizetése heti 77 ezer font, amit a The Sun információi szerint a Manchester United szívesen megemelne 300 ezer fontra.

A játékos iránt a Paris Saint-Germain ugyancsak érdeklődik, miután felhagyott Cristiano Ronaldo becserkészésével.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik