Barcelona: nem igazolhatnak, de Pogba és Isco a célkeresztben?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.04. 17:26
null
Isco érkezik, Dani Alves távozik? (Fotó: Reuters)
Spanyol sajtóhírek szerint az átigazolásoktól eltiltott FC Barcelona labdarúgócsapata az „üres hónapokat” is kihasználja, és a katalánok már elkezdtek előkészíteni egy bombaigazolást.

 

DANI ALVES ÜGYNÖKE KIFAKADT, TÁVOZIK A HÁTVÉD
A Barca 31 éves hátvédjének játékosügynökét meglepte, hogy ügyfelét, Dani Alvest meg sem kereste a klub. „A Barcelona még csak fel sem vette velünk a kapcsolatot, ezt úgy értelmezzük, hogy nincs szüksége Dani Alvesre, akinek így más csapatot keresünk. Számomra furcsa és meglepő, hogy a katalánok hagyják szabadon elmenni Alvest, ám minden jel arra utal, hogy nem akarnak vele szerződést hosszabbítani” – árulta el Dinorah Santana, a brazil játékos ügynöke a Cadena SER rádióadónak.
Ám látszólag Alves sem aggódik a jövője miatt.
„A Barca problémája, ha nem hosszabbít velem, nem az enyém” – mondta néhány hete.

Amint arról beszámoltunk, a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) 2014 decemberében elutasította a Barcelona fellebbezését, így már biztos, hogy a katalán klubot 2016-ig kizárták az átigazolásokból.

A Mundo Deportivo állítása szerint ez azonban nem gátolja a gránátvörös-kékeket a tervezgetésben, a spanyolok állítják, máris elkezdték egy jövőbeli bombaigazolás előkészítését.

A Barca vezetősége a klubhoz közel álló források szerint jelenleg két klasszissal „szemez”, a Juventus fél Európa által körbeudvarolt francia középpályását, Paul Pogbát, vagy ha nem jön össze a transzfer, az ősi rivális Real Madrid spanyolját, Iscót szeretné megszerezni Luis Enrique alakulata.

Pogba ügynöke, Mino Raiola szerint a francia biztosan távozik a Juventustól, annak ellenére, hogyoktóberben három évvel meghosszabbította a szerződését. A kérő azonban kénytelen legalább 100 millió eurót kifizetni, ha el akarja csábítani a 22-szeres francia válogatottat.

A hírek szerint a Paris Saint-Germain, a Chelsea és korábbi klubja, a Manchester United is készen áll, hogy ennyi pénzt áldozzon rá, ám elképzelhető, hogy a célállomás a La Liga lesz, Pogba ugyanis már spanyolul tanul.

Az eddigi információk alapján úgy tűnt, a Real Madrid lehet a befutó, az új hírmorzsák ismeretében azonban az sem kizárható, hogy a francia már a 2016-os váltásra készül. Ha pedig mégis a Real mellett dönt, Isco pozíciója kerülhet veszélybe…

„A REAL ÉS AZ ÁLLAM ÁLL A NEYMAR-ÜGY MÖGÖTT”

Josep Bartomeu, az FC Barcelona elnöke egy nappal azután, hogy a gyanúsítottak közé került a Neymar átigazolása kapcsán kirobbant adócsalási ügyben, kijelentette, többek között a Real Madrid és a spanyol állam csapata elleni támadása áll az ügy hátterében.

A klubvezető a Katalán Tv-nek adott interjújában többek között arról beszélt, hogy ugyan bizonyítékai nincsenek, ám a tények azt mutatják, összefüggés van a katalán függetlenségi mozgalom és a Neymar-ügy között.

„Tavaly a stadionunkban helyt adtunk a Szabadság koncertnek, s az egyik meccsen a katalán zászló volt a mezünkön, a katalán függetlenségi menetelés pedig keresztül haladt a Camp Noun, ez vélhetőleg nem tetszett mindenkinek” – mondta Bartomeu, aki szerint sokan vannak, akik nem örültek Neymar Barcelonába szerződésének.

Mindezek mellett megemlítette azt is, hogy a brazil csatár édesapja elmondta nekik, a Real Madrid kedvezőbb ajánlatot kínált a csatárért, ezért nem vették jó néven, hogy mégis a Barcával kötöttek megállapodást.

A Neymar átigazolásával kapcsolatos ügyben a vád szerint a katalán klub valamivel több mint 2.8 millió euróval kevesebb adót fizetett be, mint kellett volna. A klubvezetőnek február 13-án kell megjelennie a madridi bíróság előtt.

A Barcelona keddi közleményében azt írta: nem ért egyet azzal, hogy gyanúsítottá minősítették az elnököt és kitart azon álláspontja mellett, hogy a klub „ártatlan”.

Neymart – a klub eredeti közleménye szerint – 57 millió euróért szerezte meg 2013 nyarán a katalán egyesület, de az egyik klubtag, Jordi Cases bírósági keresetet nyújtott be. Ebben hűtlen kezeléssel vádolta meg Sandro Rosell akkori elnököt azt állítva, hogy hamis szerződéssel eltitkolta, mennyit is fizetett valójában a Barcelona a brazil csatárért. Rosell azóta már lemondott posztjáról, igaz, utódja, Josep Bartomeu is megerősítette, hogy 57 millió euróba került a játékos. Ugyanakkor pár nappal azt követően, hogy a spanyol államügyészség tavaly februárban adócsalás vádjával eljárást indított, a Barcelona – elővigyázatosságra hivatkozva – 13.6 millió euró adót befizetett utólag.

Bartomeu tavaly januárban lett az FC Barcelona elnöke, s alig egyéves regnálása után a nyárra előrehozott választást hívott össze, pedig a mandátuma a 2015–2016-os idény végéig szól.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik