Barca: „Nem akarok távozni” – Pedro és a 115. perc története

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.12. 07:55
null
Pedro másodszor döntött el európai Szuperkupa-mérkőzést (Fotó: Twitter)
A Bajnokok Ligája-címvédő Barcelona hosszabbítás után 5–4-re megverte az Európa-liga-győztes Sevillát az európai Szuperkupáért rendezett mérkőzésen, ezzel ötödik alkalommal hódította el a trófeát, amivel utolérte az örökranglista élén álló Milant. A győztes gólt Pedro szerezte, aki lehet, hogy az utolsó meccsét játszotta a katalán csapatban, pedig nem szeretne távozni...

 

A Barcelona technikai titkára, Robert Fernández szerdán elmondta, a spanyol válogatott támadó benyújtotta a távozási kérelmét. Pedro a mérkőzés után cáfolta a klubilletékes szavait, de nem zárta ki, hogy együttest vált.

„Hogy el akarom-e hagyni a csapatot? Nem, viszont bonyolult a helyzetem. Nem a pénzről van szó, hanem a több játéklehetőségről. Nehéz szituációban vagyok, természetesen szeretnék rendszeresen a kezdőcsapat tagja lenni. Nem tudom, mit hoz a sors, de mindig Barca-drukker leszek” – mondta Pedro.

A világ- és Európa-bajnok támadó 319 mérkőzésen 99 gólnál jár a katalánoknál, vagyis az Athletic Bilbao elleni spanyol Szuperkupa-párharcban mérföldkőhöz érkezhet – feltéve, hogy addig nem igazol el.

A 28 éves játékossal kapcsolatban érdekesség, hogy az európai Szuperkupa-találkozókon eddig két gólt szerzett: a Sahtar Doneck (1–0) elleni 2009-es és a Sevilla (5–4) elleni szerdai meccsen is a 115. percben volt eredményes. Mindkétszer csereként lépett pályára és mindkét találat kupagyőzelmet jelentett a Barcának.

Pedro nem csak az európai Szuperkupa-összecsapásokon szerzett fontos gólokat, egyéb sorozatokban is sokat köszönhetnek neki a gránátvörös-kékek. A spanyol válogatott futballista összesen már hat kupadöntőben talált be a Barcelona színeiben.

AZ EDZŐI NYILATKOZATOKAT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik