Barca: Messit elárulták, a nyáron távozik - sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.22. 19:33
A spanyol Punto Pelota tévéműsorban nyilatkozó Francois Gallardo újságíró óriási szenzációra – vagy hatalmas kacsára – lelt, szerinte a Barcelona négyszeres aranylabdás labdarúgója, Lionel Messi a nyáron elhagyja a katalán klubot, mert anyagi természetű nézeteltérése támadt a vezetéssel.

„Messi ügynökei és a Barcelona között egy hónapja nincs semmilyen kapcsolat – állította az újságíró. – A játékos úgy érzi, hogy elárulták őt, és ezért úgy döntött, hogy a szezon végén elhagyja a klubot. Ténynek vehető, hogy időközben már szóbeli megállapodást kötött egy másik klubbal, és február, március környékén megkezdődnek a tárgyalások az átigazolásáról.”

„Szeptember végén, vagyis alig két hónappal ezelőtt, a Barca klubvezetői és a játékos képviselői találkoztak egymással. A futballista azt akarta elérni, hogy vizsgálják felül a klubbal kötött szerződését, mondván: amit ígért nekik, azt ő teljesítette. Sikerült is megállapodniuk a béremelésben, azonban egy hónappal később a klub jelezte: mégsem tud teljesíteni. Ezután döntött úgy Messi, hogy elhagyja a Barcelonát a szezon végén. Egy olyan országba készül, amely nagyon közel van a miénkhez. Az ügy immár visszafordíthatatlan, az ügynökei már a lehetséges célállomás képviselőivel egyeztetnek.”

Gallardo megjegyezte: Messi elégedetlenségének anyagi természetű oka mögött az lehet, hogy Neymar fizetése nagyobb, mint az övé. Körülbelül 17 millió euró egy évre. Messié ettől információink szerint jelenleg 2-3 millióval elmarad.

„Kétségtelen, hogy a fogadó klub képes megadni neki a tizennyolc millió eurónál nagyobb éves fizetést. Elképesztő, hogy nekik olyan ajánlatuk van, amit a Barcelona nem tud megadni Messinek.”

Messi – aki a héten vette át harmadik Aranycipőjét, és jelenleg sérülés miatt hathetes kényszerpihenőjének az elején tart – éppen a szerdai sajtótájékoztatón fejtette ki, hogy elképzelései szerint a Barcelonából szeretne majd visszavonulni.

Amennyiben a lehetséges kérőket nézzük – és igaz lenne Gallardo Spanyolországhoz közeli utalása –, akkor két célállomás jöhet szóba. Az egyik a francia PSG, a másik az olasz Inter. Mindkét klubnál ázsiai befektető diktál, Párizsban már bizonyította, hogy a pénz nem akadály, milánói kollégája most készül megtenni az első lépést ebbe az irányba. Viszont mindkét klubnál utaltak már Messi megvételére, bár vélhetően akkor még csak viccnek szánták azt, amit mondtak, attól, hogy a helyzet változott, még komolyra fordulhat a dolog.

Hasonló nagyságrendű átigazolást nehéz elképzelni egyetlen európai klubtól – Messi kivásárlási ára 250 millió euró, amire Sandro Rosell Barca-elnök azt mondta, mindez természetesen nettóban értendő, a valós összeg 580 millió euró –, hiába áll mögötte kimeríthetetlen forrásokkal bíró ázsiai pénzember. Viszont az argentint támogató sportszergyártóval közösen már tető alá hozható a projekt. Az Adidas később hivatalosan ugyan tagadta azt a nyári hírt, miszerint a Real Madrid, Bayern München, Chelsea hármas egyikéhez közvetítette volna az argentin gólzsákot, miután kivásárolja őt a Barcából.

Gallardónak azért van már katalán vonatkozású előélete. 2012-ben biztosra mondta, hogy John Terryt leigazolja a Barcelona, illetve, hogy Didier Drogba engedélyét bírja, hogy megkezdje a tárgyalásokat a katalánokkal. Két hete ugyanő szellőztette meg Pedro szezon végi távozását, a héten pedig azt is mondta már, hogy a katalánok egy Barca-játékost a napokban felajánlanak a Real Madridnak. Gallardo Pep Guardiolát korábban már a Manchester City menedzsereként vizionálta Roberto Mancini utódjaként, ráadásul Víctor Valdésszel együtt láttatta a szakembert távozni. A vezető spanyol sportoldalalak közül egyik sem foglalkozik a hírrel, amely viszont a közösségi portáloknak köszönhetően így is első számú beszédtémát szolgáltat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik