Barca: megsérült a holland kapus, lemarad a Clásicóról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.01. 21:03
null
A februári kupapárharc során biztosan nem védhet a Real Madrid ellen Jasper Cillessen (Fotó: AFP)
Sérülés miatt kimaradt az FC Barcelona szombati, Valencia elleni bajnoki meccsre készülő keretéből a klub holland kapusa, Jasper Cillessen. A gránátvörös-kékek körülbelül hathetes kihagyással számolnak, ami azt jelenti, hogy a 29 esztendős játékos lemarad a Király-kupa elődöntőjében február 6-án és 27-én megrendezendő mérkőzésekről a Real Madrid ellen.

 

Bár a német Marc-André ter Stegen az FC Barcelona első számú kapusa, a kupameccseken rendszeresen Cillessen kap lehetőséget – ebben az idényben a Cultural Leonesa, a Levante és a Sevilla ellen mindkét összecsapást végigvédte, az andalúziaiak elleni visszavágón tizenegyest is hárított.

Vélhetően ő állhatott volna a kapuban a Real Madrid ellen is, azonban a pénteki edzésen a jobb vádlijában elszakadt az egyik izom, emiatt nagyjából hathetes kihagyás vár rá – a februári rangadókon tehát biztosan nem állhat Ernesto Valverde vezetőedző rendelkezésére.

Cillessen helyére a 19 éves Inaki Pena került be a csapatba a Valencia elleni hazai találkozóra, amely szombaton 18.30-kor kezdődik.

FC Barcelona on Twitter

INJURY NEWS] In training today the first team player @JasperCillessen tore a muscle in his right calf and he will now be out for around six weeks



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik