Barca: megegyeztek, U21-es Európa-bajnok jön – sajtóhír

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2019.08.03. 14:21
null
Junior Firpo éppen a Barcelona ellen szerzett gólját ünnepli 2018 novemberében (Fotó: AFP)
Egybehangzó sajtóhírek szerint az FC Barcelona labdarúgócsapata megegyezett Junior Firpóval, a Real Betis balhátvédjével, aki hamarosan aláír a katalánokhoz.

 

Többek között a Mundo Deportivo, illetve a spanyol futballban járatos újságírók közül Gerard Romero és Fabrizio Romano is beszámolt róla, hogy megköttetett a megállapodás. A 22 éves futballista 18 millió euróért vált klubot, amely összeg akár 25 millióig is felkúszhat különböző feltételek teljesülése esetén.

A játékos még szombaton elbúcsúzik a társaitól Sevillában, és várhatóan a hétvégén megérkezik Barcelonába, már csak az utolsó simítások vannak hátra a szerződését illetően.

A dominikai születésű Junior Firpo 2014 óta tartozik a sevillai zöld-fehér klub kötelékébe – a felnőttek között a legutóbbi az egyetlen teljes idénye. A bajnokságban, a kupában és az Európa-ligában egy évad alatt összesen 43 meccsen jutott szóhoz, öt gólt és hét gólpasszt jegyzett. Eredeti posztja balhátvéd, ám szélső és belső középpályásként is lehet rá számítani.

A spanyol U21-es válogatottban is pályára lépett már, sőt idén U21-es Európa-bajnoki címet ünnepelhetett. Érdekesség, hogy egyik Betis-gólját éppen a Barcelona ellen szerezte – a 2018–2019-es La Liga-idény 12. fordulójában a sevillai csapat végül 4–3-ra le is győzte a Barcát.

Frenkie de Jong, Antoine Griezmann és Neto után ő lehet a gránátvörös-kékek negyedik nyári igazolása.

Fabrizio Romano on Twitter

Junior Firpo to Barcelona, here we go! Total agreement reached with Betis, last details and the deal will be completed. #FCB #Barcelona https://t.co/25LzivPqoO


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik