Barca: Mások lábakat törnek, én haraptam - Suárez

Vágólapra másolva!
2014.10.25. 14:08
Exkluzív interjút adott az angol Guardiannak Luis Suárez, a Barcelona csatára, aki a Real Madrid elleni rangadón léphet pályára először a katalánok mezében tétmérkőzésen. Az uruguayi támadó Giorgio Chiellini megharapásáról, valamint a Patrice Evrára tett állítólagos rasszista megjegyzéséről is beszélt.

„A csúnyábbik énemet a hátam mögött hagytam. Most már jó úton járok, remek emberekkel vagyok körülvéve, akik sokat segítenek nekem” – kezdte Suárez, majd rögvest rátért a nyári világbajnokság egyik legemlékezetesebb mozzanatára, arra az esetre, amikor megharapta az olasz Giorgio Chiellinit.

„Mindenki más módon védi meg magát, belőlem a nyomás és a feszültség harapás formájában szabadult ki. Más játékosok láb- vagy orrtöréssel töltik ki a dühüket. Megértem az emberek reakcióját, nagyon rosszul nézett ki a Chiellini és a köztem történt incidens” – mondta az uruguayi.

A 27 esztendős támadót a 2011–2012-es szezonban nyolcmeccses eltiltással sújtotta az angol Labdarúgó-szövetség, mert rasszista kijelentésekkel illette a Manchester United színes bőrű játékosát, Patrice Evrát. Suárez a mai napig nem érti, miért büntették meg.

„Tudom, hogy a harapással és a műesésekkel hibáztam, de rasszizmussal bizonyítékok nélkül vádoltak. Több kamera is volt a stadionban, a felvételek azonban nem tanúskodtak róla, hogy fajgyűlölő megnyilvánulásokat tettem volna. Uruguayban sokszor használjuk a »néger« kifejezést, függetlenül attól, hogy fehér vagy fekete emberről van szó. Megkérdeztem Evrától, hogy »Miért, néger?«, de ez olyan, mint ha csak annyit kérdeztem volna, hogy »Miért?«. A futballisták szájából rendszeresen elhangzanak az ehhez hasonló kifejezések” – védekezett Suárez, aki a szombaton 18 órakor kezdődő el Clásicón debütálhat a Barcelonában hivatalos meccsen.

Arról egyelőre a spanyol sajtó is csak találgat, hogy kezdőként vagy csereként kap-e lehetőséget, de az biztos, hogy pályára lép a találkozón.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik