Barca: Luis Enrique döntött, a madridi 10-est akarja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.26. 10:18
null
Arda Turan (balra) lehet a Barcelona következő igazolása (Fotó: Action Images)
Sajtóhírek szerint a spanyol élvonalbeli FC Barcelona első számú célpontja a nyári átigazolási időszakban Arda Turan, a rivális Atlético Madrid török labdarúgója lesz.

 

A Mundo Deportivo értesülései szerint Josep Maria Bartomeu, a Barcelona elnöke megtette az első lépéseket Arda Turan szerződtetése érdekében. Úgy tudni, a török középpályást – akárcsak a katalánok első nyári szerzeményét, Aleix Vidalt – Luis Enrique kérésére igyekszik megszerezni a Bajnokok Ligája, a La Liga és a Király-kupa címvédője.

A 28 éves játékosnak 2017-ig élő szerződése van az Atlético Madridnál, amelyben 2011 óta futballozik. A megállapodásában 41 millió eurós kivásárlási ár szerepel, amit a Barca könnyedén ki tud fizetni, s hajlandó is megadni a rutinos játékosért. Diego Simeone, a fővárosiak trénere korábban elmondta, csapatából csupán Koke, Diego Godín és még néhányan tartoznak az „érinthetetlenek” közé, s a Mundo azt írja, Turantól hajlandó lenne megválni az argentin szakember.

Mint ismert, az FC Barcelona a FIFA által kirótt büntetés miatt a 2015-ös esztendőben nem szerződtethet új játékosokat. Ennek ellenére a megszokott módon tárgyalhat, s köthet üzleteket, ám a labdarúgók legkorábban 2016. január 1-jétől állhatnak Luis Enrique rendelkezésére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik