T. D. 2019.07.11 17:59 Frissítve: 2019.07.11 19:13

Barca: ezért nem jelentették be még Griezmann érkezését?

Bár az FC Barcelona azt szerette volna, hogy ezen a héten rendeződjön Antoine Griezmann átigazolási ügye, a katalánok akadályokba ütköztek – ám lehet, hogy hamarosan megoldódik a probléma. 

 

Bár Griezmann már a haját tépheti a sok huzavona miatt, úgy tűnik, hamarosan pont kerül az ügy végére (Fotó: AFP)


Az AS értesülései szerint a Barca pénzügyi gondokkal küzd, ami miatt eddig nem tudta kifizetni a futballista 120 millió eurós kivásárlási árát. A lap szerint olyannyira nincs könnyű helyzetben az FC Barcelona, hogy a dolgozók júniusi fizetésével három napot késett a klub.

Megoldásként – a bankokkal kölcsönről való tárgyalások mellett – azt találták ki, hogy Griezmann képviselői fizessék ki a La Liga székházában az árat (természetesen a Barca finanszírozása mellett), ezzel a szerződésből való kivásárlás helyett egyszerű átigazolásban állapodhat meg a Barca az Atlético Madriddal, bár a fővárosiak nincsenek oda az ötletért, és más megoldást szeretnének.

A Marca szerint azért jelenthet ez megoldást, mert a hivatalosan rögzített kivásárlási árnak magasabb az adókulcsa, mint a vételárnak (ez sok felülárazott transzfert megmagyaráz…), és ezért vetődött fel, hogy a francia csatár „valahonnan” szerez 120 millió eurót, és kivásárolja saját magát.

Griezmann szabadsága július 12-én, pénteken ér véget, így ettől a naptól kezdve pöröghetnek fel az események – a Mundo Deportivo legfrissebb információi szerint pénteken reggel a futballista képviselői le is teszik az asztalra a megfelelő összeget a La Liga székházában.

Mint ismert, hosszú ideje téma már a nemzetközi sportsajtóban Griezmann klubváltása, a francia távozási szándékának bejelentése óta kis túlzással mindenki csak arra vár, mikor is jelenti be az átigazolását a Barca. Mindenesetre a játékos nem jelent meg a megadott időpontban az Atléticónál, így büntetésre számíthat.

2020.08.02 22:06:38

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. A királyi klubban ketyeg az egyik legkegyetlenebb óra, a biológiai, a kiszemeltek zöme francia.

2020.07.21 19:38:24

Spanyol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. „Nem én vagyok a legjobb edző, és nem én vagyok a legjobb taktikus. De vannak más jó tulajdonságaim. Szenvedélyes és motivált vagyok, ez a kettő sokkal többet ér.”

2020.07.19 16:34:08

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Iksszel búcsúzott a La Liga új bajnoka, Benzema nem lett gólkirály, a Leganésnek két ziccere volt a végén.

2020.07.19 16:33:16

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

És gólkirály lesz az argentin ász, hacsak meg nem táltosodik Benzema a Real kilenckor kezdődő mérkőzésén.

2020.07.17 08:03:49

Spanyol labdarúgás K. T. I.

2, 14, 26.9, 3081. Számok, érdekességek a Zidane-csapat spanyol bajnoki sikeréről.