Barca: ennyiért érkezhet az új vezetőedző – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.28. 20:02
null
Ronald Koeman követi Luis Enriquét a Barcelona kispadján? (Fotó: AFP)
Ronald Koeman, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Everton menedzsere egyre közelebb kerül a Barcelonához. Az El Mundo Deportivo arról ír, hogy a katalánok 8 millió euróért szerezhetik meg a holland szakembert. 

 

Számos spekuláció és pletyka napvilágot látott már arról, hogy Luis Enrique a nyáron távozik a Barcelonától. A spanyol lap szerint ha a katalánoknál Ronald Koeman, a klub korábbi játékosa követi Enriquét a csapat kispadján, akkor 8 millió eurót kell érte fizetniük az Evertonnak, ugyanis a holland szerződésében rögzítve van, hogy ennyiért bármelyik klub kivásárolhatja.

„Amikor három évre aláír az ember, bármi is történjen, nem érdemes az első évben szerződéshosszabbításról beszélni” – mondta Koeman a Guardiannek.

Érdekesség, hogy Luis Enriquének egyébként jó mutatói vannak a gárda élén, eddig ugyanis 163 mérkőzésen átlagosan 2.41 pontot szerzett a csapat az ő irányításával. Frank Rijkaardnál ez a szám 2.00, míg Pep Guardiolánál 2.36. Igaz, előbbi 261, utóbbi 247 tétmérkőzésen vezette az együttest.

Négy év alatt Rijkaard öt, Guardiola 14 trófeát nyert. Luis Enriquének eddig 8 van, neki ez a harmadik éve, s ebben az évben a bajnokságot, a kupát, illetve a BL-t is megnyerheti még, igaz, utóbbira csupán csekély az esély azután, hogy a Barca 4–0-ra kikapott a PSG-től a nyolcaddöntő odavágóján.

Koeman tavaly nyáron írt alá hároméves szerződést az Evertonnal. Rajta kívül Jorge Sampaoli (Sevilla), Laurent Blanc (csapat nélkül), Ernesto Valverde (Athletic Bilbao) és Jürgen Klopp (Liverpool) nevét is emlegetik mint lehetséges jelöltet a kispadra.

Josep Maria Bartomeu klubelnök áprilisban ül le tárgyalni a folytatásról Luis Enriquével, Andrés Iniesta pedig reméli, marad a 47 éves szakember a Barcelona kispadján.

Barcelona: Iniesta és Bartomeu is kiáll Luis Enrique mellett - NSO

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik