HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.08.28 19:02 Frissítve: 2018.08.31 01:47

Barca: a Dortmund kölcsönvette a válogatott támadót – hivatalos

A Borussia Dortmund labdarúgócsapata kétmillió euróért egy szezonra kölcsönvette az FC Barcelona spanyol válogatott támadóját, Paco Alcácert. A német klub opciós jogot is szerzett a 24 éves csatár végleges megvásárlására, és a kölcsönidőszak alatt állja a teljes fizetését.

HIRDETÉS
Paco Alcácer az előttünk álló szezont a Dortmundnál tölti kölcsönben (Fotó: bvb.de)

 

A megállapodás értelmében a Dortmund a jövő nyáron 23+5 millió euróért végleg megvásárolhatja a 13-szoros spanyol válogatott támadót, de a Barcelona nem lenne köteles elfogadni ezt az ajánlatot. Ha azonban a katalánok eladják a BVB-nek Paco Alcácert, akkor a futballista következő klubváltásakor az átigazolási díj 5 százaléka őket illetné meg. A kölcsönidőszak alatt a Dortmund fedezi Alcácer fizetését.

„Nagyon örülünk, hogy Paco a Dortmundot választotta. Határozottan hiszünk benne, hogy jól illeszkedik majd a játékstílusunkba. Barcelonában mindennap a világ legjobb játékosaival dolgozott együtt, de két év után úgy döntött, hogy új lapot nyit a pályafutásában” – mondta Michael Zorc a spanyol csatárról, aki nagyon várja már, hogy bemutatkozhasson a Bundesligában és pályára léphessen a Dortmund legendás szurkolótábora előtt.

A 25. életévét két nap múlva, augusztus 30-án betöltő támadó a Barcelonában eltöltött két idénye alatt 50 tétmérkőzésen 15 gólt szerzett, és négy trófeát (két Király-kupát, egy bajnoki címet és egy spanyol Szuperkupát) nyert a csapattal. A Barca két évvel ezelőtt 30 millió eurót fizetett érte a Valenciának.

A BVB a Twitteren különleges módon jelentette be Paco Alcácer szerződtetését: Michael Zorc sportigazgató „balra húzta a Tinderen” a futballistát, aki szintén lájkolta a Dortmundot, így „máris létrejött” a transzfer.HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.02 18:03:03

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A várható igen igazságtalan elosztásban: Messiék nyolcat szereztek, a hamar vezetést szerző újonc kettőt.

2018.09.01 19:14:35

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A Betis közkedvelt középpályása elárulta, mi segített neki, hogy hosszú pályafutása legyen.

2018.09.01 18:54:32

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Bale gólja után még kiegyenlített a Leganés, ám a második játékrészben eldöntötte a meccset a királyi gárda.

2018.09.01 00:28:40

Spanyol labdarúgás SZÖLLŐSI GYÖRGY

ALAPVONAL Arról kevesebb szó esik, hogy mennyit csökkent Cristiano népszerűsége a Real Madrid elhagyásával.

HIRDETÉS
HIRDETÉS