Az UEFA 30 ezer euróra büntette a Barcelonát

Vágólapra másolva!
2010.02.19. 22:18
null
Guardiola az ominózus szeptemberi napra rendkívüli szabadságot adott játékosainak (Fotó: Action Images)
Címkék
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) harmincezer eurós büntetést rótt ki az FC Barcelonára, mert tavaly szeptemberben a doppingellenőrök hiába érkeztek meglepetésszerűen a katalánokhoz, a megadott időpontban és helyszínen senkit nem találtak.

A Barcelonát nem először marasztalják el hasonló ügyben, egyszer már beleléptek ebben a folyóba. Abban az esetben, ha az elkövetkezendő három évben hasonló eset fordulna elő a BL-címvédőnél, úgy életbe lép a további 45 ezer eurós büntetés, amit most még fefüggesztve kaptak.

A félreértést az okozta, hogy a 2009. szeptember 24-én, Racing ellen idegenben 4–1-re megnyert bajnokit követően két nappal Pep Guardiola rendkívüli szabadnapot adott játékosainak.

Erről azonban az illetékes klubvezetők nem tájékoztatták az európai szövetséget, pedig az ebben az esetben kötelességük lett volna.

Pont az olyan félreértések véget, mint ami végül megtörtént: az adott napon váratlanul megjelentek a doppingellenőrök, szám szerint négyen, akik végül kénytelenek voltak dolguk végezetlen távozni és jegyzőkönyvbe venni a szabálytalanságot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik