Atlético: Martínez Kínában – rossz ősze ellenére kerestek rajta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.03. 09:04
null
Jackson Martínezért a hozzá mérten gyenge ősze ellenére 42 millió eurót fizetett a Kuangcsou (Fotó: Action Images)
Ramires és Gervinho után Jackson Martínez is a kínai bajnokságba szerződött, a kolumbiai csatárt 42 millió euróért vásárolta meg a Kuangcsou Evergrande az Atlético Madridtól.

Jackson Martínezt az Atlético a nyáron 35 millió euróért vette meg a Portótól, de a La Ligában 15 meccsen csak két gólt szerzett, és szakmai berkekben úgy tartották, csökkent az értéke. A kínaiak viszont olyan ajánlatot tettek, amelyre nem mondhatott nemet a spanyol klub, hiszen még haszonnal is jött ki az üzletből.

„Megtiszteltetés volt az Atléticóban játszani, de eljött az idő a váltásra – mondta Jackson Martínez. – Rengeteget beszéltünk az elmúlt néhány napban, s úgy látjuk, ez a legjobb döntés mindenki számára. Hálával tartozom a játékostársaimnak és a szakmai stábnak, hogy bíztak bennem. Sajnálom, nem tudtam alkalmazkodni.”

A madridiaknál már a hétfői edzést is kihagyó Martínez Kantonban Luiz Felipe Scolari irányítása alatt fog játszani.

A Tottenham is érdeklődött iránta, de ennyit nem akartak fizetni a londoniak.

Kínában február 26-ig tart az átigazolási időszak, úgyhogy könnyen lehet, ezzel még nincs vége a világsztárok átszivárgásának – még akkor sem, ha az ázsiai Bajnokok Ligájába csak február 13-ig lehet regisztrálni az új játékosokat.

A Transfermarkt összesítése szerint a kínai élvonal klubjai 204 millió eurónak megfelelő összeget fordítottak játékosvásárlásra a téli átigazolási időszakban. Ennél csak a Premier League költött többet.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik