Atlético: Dzeko, Suárez vagy Cavani pótolhatja Falcaót

Vágólapra másolva!
2012.11.15. 13:14
Címkék
Edin Dzeko, Luis Suárez vagy Edinson Cavani kerülhet a spanyol Atlético Madrid labdarúgócsapatához, ha a fővárosiak anyagi okokból végül mégis megválnak első számú gólvágójuktól, a kolumbiai Radamel Falcaótól.

A 26 éves bosnyák Dzeko az angol Manchester City kispadosa, hiába szerez fontos gólokat csereként, kezdőként elvétve, vagy még úgy sem kap bizonyítási lehetőséget. Szerződése 2015-ben jár le, kivásárlási árát 29 millió euróra teszi a trasfermarkt.de.

A 25 éves uruguayi Luis Suárez hasonló korosztály, az anyagiakat illetően nem mellékesen hasonló értéket képvisel, az ő szerződése viszont 2018-ig él, és igencsak meghatározó embernek számít Liverpoolban. Nála az egyéni ambíciókra lehetne hatni: a mostani Liverpool nincs abban a helyzetben és szériában, hogy bármilyen trófeára eséllyel pályázhatna, esetében a BL-szereplés is több mint erősen kérdőjeles, jelenleg a 13. helyen vegetál a Premier League-ben.

Honfitársa, Edinson Cavani az olasz Napoli kulcsembere, 25 évesen 31 millió euróra taksálják, kivásárlási árát viszont a duplájában szabta meg a klubja.

Az Atlético – ha a szükség úgy kívánja – nem riad vissza a nagyobb kiadásoktól: a Liverpoolhoz távozó Fernando Torres utódja a 21.7 millió euróért igazolt Sergio Agüero lett, az időközben náluk nemzetközi klasszissá érett argentint a 45 millió euróért szerződtetett Falcaóval pótoltak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik