Atlético: brazil balhátvéd a harmadik nyári szerzemény

Vágólapra másolva!
2014.06.06. 15:51
null
Guilherme Siqueirát a következő idényben már az Atlético Madrid mezében láthatjuk (Fotó: Reuters)
A spanyol bajnok Atlético Madridban folytatja a pályafutását Guilherme Siqueira, aki a mögöttünk hagyott szezonban kölcsönben a Benficát erősítette, de klubváltásáról anyaegyesületével, a Granadával kellett megegyeznie a BL-döntős együttesnek. A futballista vételára nem ismert.

 

A 28 esztendős balhátvéd 2010-ben az Udinesétől igazolt a Granadához, amelynél kiváló teljesítményt nyújtott, játékával felkeltette a Real Madrid és a Barcelona érdeklődését is, de 2013 nyarán végül a Benficának adta kölcsön csapata.

Siqueira a lisszaboni egyletnél is letette a névjegyét, a mögöttünk hagyott szezonban 18 bajnokin lépett pályára, egy gól és egy gólpassz fűződött a nevéhez, míg az Európa-ligában hét meccsen kapott lehetőséget – a Sevilla ellen elveszített döntőben a 99. percben cserélték le.

A Granadától érkező védő négyéves szerződést kötött az Atléticóval, új csapatánál pedig honfitársa, Filipe Luís pótlása lehet a feladata, aki előtt a legfrissebb fejlemények ismeretében megnyílt az út az Ashley Cole utódját kereső Chelsea-hez.

Siqueira a regnáló spanyol bajnok harmadik nyári szerzeménye, korábban Miguel Ángel Moya kapus és Ángel Correa támadó szerződtetését jelentették be a fővárosiak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik