Aragonés: A Real sokkal gyengébb a Barcánál

Vágólapra másolva!
2010.09.07. 17:32
null
Aragonés szerint a Barcelona kiemelkedik a spanyol mezőnyből (Fotó: Action Images - archív)
Luis Aragonés, a spanyol válogatottal 2008-ban Európa-bajnoki címet nyerő szakember szerint a Real Madrid lényegesen gyengébb játékerőt képvisel, mint a bajnoki címvédő Barcelona.

Luis Aragonés szerint hiába vette át José Mourinho a Real Madrid irányítását, a királyi gárdának így is nagyon nehéz dolga lesz, ha le akarja taszítani a spanyol bajnoki trónról a Barcelonát. A spanyol válogatottal 2008-ban Európa-bajnoki címet szerző szakember szerint ennek egyszerű az oka: nevezetesen az, hogy a katalánok jobbak a madridiaknál.

„A Barcelona jobb az összes többi csapatnál, és ismét a katalánok a favoritok. Úgy látom, hogy a Real Madrid a második helyre jó, de lényegesen lemaradva a Barcelonától. Az Atlético Madrid és a Valencia talán a Real szintjén van" – vélekedett a 72 éves Aragonés.

A szakember arról is beszélt, hogy annak idején miért hagyta ki a Real Madrid ikonját, a jelenleg a német Schalkéban játszó Raúlt a spanyol válogatottból. Mint ismert, a 33 éves csatár utoljára 2006-ban, az északírek ellen elveszített Eb-selejtezőn lépett pályára a selecciónban.

„Sosem volt problémám sem Raúllal, sem bárki mással. Nagyszerű játékos volt, a spanyol labdarúgás történetének egyik legjobbja, de eljött az az idő, amikor már túl nagy falat volt számára a válogatott" – indokolta meg Raúl mellőzését a szakember.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik