A Sevilla győzelemmel kezdte a szezont

Vágólapra másolva!
2010.08.29. 00:01
null
Könnyedén nyertek Negredóék (Fotó: Action Images)
Címkék
A Sevilla, bár hátrányba került a meccs elején, győzelemmel kezdte a szezont a Primera Divisiónban, miután idegenben 4–1-re megverte az újonc Levantét az első fordulóban.

A Sevilla Valenciába látogatott a Levante elleni nyitó mérkőzésére a Primera Divisiónban. A spanyol Király-kupa elvesztése után rosszul kezdte a bajnoki meccset az andalúz együttes, és a játékvezető a 10. percben büntetőt ítélt a hazaiak javára Luca Cigarini kezezése miatt. A tizenegyest Rubén Suárez értékesítette.

Ám mindössze két percig örülhettek a Levante szurkolói: bár Jesús Navas hatalmas lövése a kapufát találta el, de a kipattanóra Abdoulay Konko csapott le, és a Levante kapujába lőtt.

A 28. percben aztán a vezetést is megszerezte a Sevilla: ezúttal a vendégek javára ítélt 11-est a bíró, és Álvaro Negredo értékesítette a büntetőt.

A Sevilla a második félidőben eldöntötte a találkozót, a 62. percben Renato adott nagyszerű indítást Konkónak, aki a második gólját is megszerezte.

A kegyelemdöfést a 88. percben az előbb még gólpasszt adó Renato adta meg a hazaiaknak: José Carlos jobb oldali beadására ért oda elsőként, és a kapuba fejelt.

A Valencia 3–1-re megverte a Málagát a La Rosaledában. A vendégek már a 10. percben megszerezték a vezetést Aritz Aduriz góljával, amire Sebas Fernández már az első félidő hajrájában válaszolt. A második játékrészben aztán Joaquíné volt a főszerep, aki a 70. és a 74. percben is betalált.

Az újonc Hércules (amely megszerezheti a Juvétól távozó David Trezeguet-t) 1–0-s vereséggel kezdett a Primera Divisiónban: a Bilbaótól kapott ki hazai pályán. A baszk együttes Fernando Llorente 47. percben szerzett találatával gyűjtötte be a három pontot.

PRIMERA DIVISIÓN
1. FORDULÓ
Hércules–Athletic Bilbao 0–1 (F. Llorente 47.)
Málaga–Valencia 1–3 (S. Fernández 44., ill. Aduriz 10., Joaquín 70., 74.)
Levante–Sevilla 1–4 (R. Suárez 10. – 11-esből, ill. Konko 12., 62., Negredo 28. – 11-esből, Renato 88.)
A FORDULÓ TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEI
Deportivo–Zaragoza (vasárnap, 17.00)
Espanyol–Getafe (vasárnap, 17.00)
Real Sociedad–Villarreal (vasárnap, 17.00)
Osasuna–Almería (vasárnap, 17.00)
Santander–Barcelona (vasárnap, 18.00)
Mallorca–Real Madrid (vasárnap, 21.00)
Atlético Madrid–Sporting Gijón (hétfő, 22.00)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik