A Real szigorítaná a Barca elleni doppingvizsgálatokat

Vágólapra másolva!
2011.03.14. 13:04
null
A Barca orvosa szerint nagyon <br />fontos a regenerálódás <br />(Fotó: Action Images)
Nem csak a spanyol bajnokságban harcol egymással a Real Madrid és az FC Barcelona: médiaértesülések szerint a fővárosiak keményebb doppingvizsgálatokat kértek a katalánok ellen a szövetségtől. A gránátvörös-kékek egyik orvosa szerint José Mourinho nagyon jól tudja, hogy semmilyen vétséget nem követ el a Barca.

A spanyol Cadena COPE rádió egyik műsorának beszámolója szerint a Real Madrid hivatalos indítványt nyújtott be a Spanyol Labdarúgó-szövetséghez, hogy szigorúbb doppingellenőrzéseket vezessenek be a Primera División klubjainál. A hírek szerint a fővárosiak úgy vélik, a Valenciánál és a Barcelonánál is kétes hírű orvosok dolgoznak a játékosok fizikai állapotának javításán.

Nem kellett sokáig várni az FC Barcelona válaszára, a katalánok képviseletében Ramón Segura – aki az élettan professzora a Barcelonai Egyetemen –, a klub étkezési tanácsadója nyilatkozott, és elmondta, José Mourinho is nagyon jól tudja barcelonai időszakából, hogy nincs szó doppingról a gránátvörös-kékeknél.

„A sportolóknak a nagy fizikai igénybevétel után szüksége van a regenerálódásra, amelyet a lehető legrövidebb idő alatt próbálnak elérni. Vannak bizonyos alapvető élettani szabályok, és ha ezeket a Real Madridnál nem ismerik, az az ő problémájuk. Az ideális esetben a meccs után azonnal pótolni kell az elhasznált tápanyagot. Ha ez csak két órával a találkozó után történik meg, az már nem ugyanaz" – mondta Ramón Segura.

„A játékosok cukrok, tápanyagok, vitaminok és hidrátok keverékét kapják meg a meccsek után. Nincs ebben semmi titok. A lényeg, hogy visszanyerjék az elhasznált energiát. A doppingvizsgálatoknak semmi köze az étkezéshez, csak azt vizsgálják, hogy nem szedett-e be a sportoló valamilyen teljesítménynövelő szert. Az étkezés ideálissá tétele nem dopping" – tette hozzá a szakember, aki szerint José Mourinho is nagyon jól tudja, hogyan működnek a dolgok a Barcánál.

„Mourinho tudja, hogyan zajlanak a dolgok a Barcelonánál abból az időből, amikor Van Gaal segítője volt. A tanúja volt annak, ahogyan bevezettük az étkezések racionalizálását a játékosoknál" – jelentette ki Segura.

A BARCELONA JOGI LÉPÉSEKET TERVEZ

A Barcelona a kora délutáni órákban hivatalos közleményben is tiltakozott a Cadena COPE rádióban elhangzott állítások ellen, és a katalán klub jogi lépéseket helyezett kilátásba az ügyben.

 

A klub felháborodásának adott hangot, és összes alkalmazottja nevében cáfolta a doppingvádakat. A Barca közleménye szerint az együttes jogászai már vizsgálják, milyen lépéseket tegyenek az ügyben.

 

VALDÉS: NEM SZABAD ELALUDNUNK

Víctor Valdés, a Barcelona kapusa úgy véli, a Sevilla elleni egy ponttal sem kell csalódottnak lennie a csapatának, de nem szabad elkényelmesednie a katalánoknak.

 

„Kemény ellenfél otthonában szereztünk egy pontot, és még így is kedvező előnyünk van a Real Madriddal szemben, de nem szabad elaludnunk. A második félidőben, Kanouté beállásával, megváltozott a meccs képe, főleg az ellenfél támadásaiban" – mondta Valdés.


Josep Guardiola szerint győzhetett volna a Barca a helyzetek alapján, de úgy véli, együttese jó teljesítményt nyújtott a hétközi BL-meccs után.

 

„Keveset fogtunk, ahhoz képest, hogy mennyi lehetőségünk volt az első félidőben. A szünet után a kapott góllal nehezebbé vált a helyzetünk. De a hétközi BL-meccs után jól léptünk fel. Nem azzal foglalkozunk a meccseken, hogy mennyi az előnyünk a tabellán. Két kapufánk is volt a meccsen, gólt szereztünk, de nem adták meg, irányítottuk a találkozót. Messi megszédült egy ütközésnél, de jól van" – mondta Guardiola.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik