A Real pontjait, játékosait, edzőit és önuralmát is elveszítette

Vágólapra másolva!
2012.03.22. 13:17
null
A Real Madrid indulatos bajnokit játszott a Villarreal vendégeként (Fotó: marca.com)
Címkék
Válságos napokról még nem beszélhetünk, de nehéz időszakot él át a spanyol Real Madrid labdarúgócsapata, amely a legutóbbi két bajnokiján a hajrában kapott egy-egy szabadrúgásgóllal bukott el két-két pontot: megnyertnek hitt találkozón végül döntetlent játszott. Szerdán a Villarreal elleni bajnokin (1–1) Sergio Ramost és Mesut Özilt a mérkőzésen állította ki a játékvezető, miként José Mourinhót is elküldte a kispadtól, míg Pepének a lefújást követően, az öltözőfolyóson mutatta fel a piros lapot Paradas Romero játékvezető. A listavezető madridiak előnye tízről hat pontra csökkent a címvédőként üldöző Barcelonával szemben.
NESZE NEKED, SPORTSZERŰSÉG!
Eladio Paramés, a portugál szakember szóvivője viszont internethez jutva twitter-oldalán nem állta meg, hogy ne piszkáljon oda a hatpontos hátrányban lévő katalánoknak: „Igaz, hogy két ponttal csökkent az előnyünk, de még mindig hahahahaha, elnézést, nem tudom abbahagyni a nevetést, mert a tabellára nézve még mindig látok hatot. És ne feledjük, hogy a második az az első az utolsók között. Na és most ki a második, ki? Elnézést, megint nevetnem kell.”

A vendégek Cristiano Ronaldo góljával a 62. percben szereztek vezetést a szikrázóan kemény, indulatoktól amúgy sem mentes mérkőzésen – bár játékuk ezúttal sem volt meggyőző –, a házigazdák a 83. percben egyenlítettek, Marcos Senna 22 méteres szabadrúgásból vette be a sorfal mögé bebújó, a labdát így későn meglátó Iker Casillas kapuját.

A Villarreal már korábban is közel kerülhetett volna a gólhoz, de Nilmar tizenhatoson belüli lerántását csak a játékvezető nem látta meg, mert Álvaro Arbeloa mezhúzása egyértelműen büntetőt ért.

Ami tetszhetett a Realnak: Nilmar
visszahúzása után elmaradt a büntető
Ami tetszhetett a Realnak: Nilmar visszahúzása után elmaradt a büntető

Erről – is – hallgatott a magát sértve érző Real, amely az egyenlítést követően elveszítette önuralmát...

Sergio Ramos önmagában kimondottan indulatos belépőjéért kapta meg a második sárga lapját (s mellé a pirosat is) – a spanyol védőnek nem tesz túl jót, hogy Pepe mellett játszik, egyre inkább hajlamos a portugálhoz hasonló megmozdulásokra.

A madridi gólnál zseniális passzt kiosztó Mesut Özil ezt követően megsértette a játékvezetőt, amiért egyből piros lapot kapott. Sőt a német középpályás lefelé menet visszafordulva még meg is tapsolta a dolgot...

SERGIO RAMOS ÉS ÖZIL KIÁLLÍTÁSA

A folytatás a madridi kispadon előtt jött, amikor a nem éppen úri társagába való véleményét Mourinho is megosztotta a játékvezetővel. Mourinhónak viszont nem egyedül kellett elhagynia a kispadot, vele tartott honfitársa, a szintén lelátóra küldött Rui Faria erőnléti tréner is.

RUI FARIA HAGYTA EL ELŐSZÖR A KISPADOT...

...JOSÉ MOURINHO PEDIG KÖVETTE

De nemcsak a kiállított három játékos, illetve a két szakember nézi majd tétlenül a soron következő, Real Sociedad elleni bajnokit, hanem az ötödik sárga lapját begyűjtő Lassana Diarra is, aki automatikus eltiltásra számíthat.

Cristiano Ronaldo az öltözőbe menet fejtette ki véleményét
Cristiano Ronaldo az öltözőbe menet fejtette ki véleményét

A lefújás után az ingerült vendégek nagy lendülettel megindultak az öltöző felé, a nagyobb baj elkerülése érdekében a rendezők éberek voltak, de azt ők sem tudták megakadályozni, hogy Pepe és Cristiano Ronaldo még beolvasson a játékvezetőnek.

Mindkét portugál légiós rablónak nevezte a játékvezetőt, előbbi ezért piros lapot kapott. Paradas Romero vagy csak a középhátvéd megjegyzését hallotta meg, de az is lehet, hogy az általa még pluszban hozzátett „k..va anyád!" volt már sok neki. Cristiano Ronaldo figyelmeztetés nélkül úszta meg a beszólást.

A brazil Marcelo azon kevés vendégjátékosok egyike volt, aki a mérkőzésen megőrizte higgadtságát, nem kellett őt lapos figyelmeztetésben részesíteni, ráadásul még nyilatkozott is – nem volt idő szólni neki, hogy nyilatkozatstop van –, méghozzá kellő önkritikával.

„Mi csak a munkánkat végezzük, de a játékvezetők néha megkárosítanak minket – tett célzást a brazil a játékvezetőre, ami a társakhoz képest kimondottan visszafogottnak tűnik. – Tovább kell dolgoznunk, és sok mindenen kell javítanunk. Ismét szabadrúgásból kaptunk gólt, de mennünk kell tovább, folytatni a munkánkat.”

A  madridi kispadon is forrtak az indulatok
A madridi kispadon is forrtak az indulatok

Marcelót a négy ponttal csökkent előny sem zavarja különösebben.

„Azt hiszem, bármelyik csapat elfogadná, ha hatpontos előnye lenne. Meg kell őriznünk a nyugodtságunkat. Játszottunk egy kemény meccset, de továbbra is jól állunk. A győzelem ezúttal most elmaradt, a csapatszellem azonban változatlanul erős.”

„A közös felkészülési idő rövidsége miatt nagyon fontos volt a mérkőzésen a taktikai hadrendünk megválasztása, így nagyon keveset foglalkoztam a játékvezetővel” – tért ki sportszerűen a héten kinevezett, a Villarreal kispadján pont a Real Madrid ellen bemutatkozó Miguel Ángel Lotina a mérkőzés utáni hivatalos sajtótájékoztatón arra a kérdésre, hogy értékelje a játékvezető teljesítményét, illetve mit szól ahhoz, hogy a madridiak bojkottálták az eseményt. Az ellenfél udvariatlan lépését pedig nem kommentálta, inkább saját csapatával foglalkozott.

A madridiak a stadionból azonnal a buszukhoz mentek, az újságírók hiába vártak. Illetve...

„Ilyet én még nem láttam, ilyet én még nem láttam” – dobta oda félvállról koncnak gondolatait összesűrítve José Mourinho.

A JÁTÉKVEZETŐNEK VAN MADRIDI ELŐÉLETE
Mourinho nem először húzta ki a gyufát Paradas Romerónál: a 2010. november 10-ei, Murcia elleni Király-kupa-találkozón már a lelátóra lett száműzve a portugál szakember, miután előbbi meghallotta utóbbi nem éppen veretes „menj a sz..ba” kommentárját.
A bíró már vezetett mérkőzést a szezonban a Realnak: a Rayo Vallecano ellen (6–2) a Santiago Bernabéu Stadionban az 57. percben második sárga lap után ki is állította Ángel di Maríát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik