A Real Madrid győzelemmel melegített a bajnoki rajtra

Vágólapra másolva!
2010.08.25. 00:26
null
Di María így ünnepelte a Penarolnak lőtt gólját (Fotó: Action Images)
Címkék
A Real Madrid a hétvégi bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési mérkőzésén a Santiago Bernabéu-kupáért 2–0-ra legyőzte az uruguayi Penarolt az argentin Ángel Di María és a holland Rafael van der Vaart góljával.

A Real Madrid vasárnap a spanyol élvonal újoncát, a Hérculest győzte le a kétgólos Karim Benzema vezérletével 3–1-re, míg kedden késő este a Bernabéu-kupáért zajló találkozón az uruguayi Penarolt fogadta a „királyi gárda".

A mérkőzésen a kezdetektől a Real Madrid játszott fölényben, 24 perc alatt kétszer is a kapuba találtak José Mourinho tanítványai, apró szépséghiba, hogy Gonzalo Higuaín fejesét les miatt érvénytelenítették, a második találat előtt pedig Lassana Diarra már kivitte a labdát, így hiába adott középre, a játékvezető lefújta az akciót.

Az első félidőben a folytatásban is jobbára a Real akarata érvényesült (két helyzetig a vendégek is eljutottak), de gól nem született.

A szünetben Mourinho négyet cserélt, majd miután az egyik csere, Gago megsérült, az 56. percben beállt  Ángel Di María. Tizenegy perccel később a nyáron a Benficától szerződtetett szélső szerezte a mérkőzés első gólját: az argentin egy mesteri szóló során két védőt is kicselezett, majd hat méterről a kapuba lőtt. 

DI MARÍA SZÓLÓGÓLJA
 

 

A 2–0-s végeredményt a szintén csereként beállt holland Rafael van der Vaart állította be tizenegyesből.

VAN DER VAART BÜNTETŐBŐL
 

 

A két gólon kívül a második 45 percben Cristiano Ronaldónak és Benzemának is volt helyzete, de azok kimaradtak, a „királyi gárda" megérdemelt sikert aratott. Ez volt a Real utolsó felkészülési mérkőzése a Mallorca elleni vasárnapi bajnoki rajt előtt.

 FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS A BERNABÉU-KUPÁÉRT
REAL MADRID (spanyol)–PENAROL (uruguayi) 2–0 (0–0)
REAL MADRID (spanyol): Casillas – L. Diarra (Arbeola, a szünetben), S. Ramos, Carvalho (Mateos, 76.), Marcelo (Juanfran, 72.) – Khedira (Gago, a szünetben, Di María, 54.), Xabi Alonso – Canales (Granero, 60.), Özil (Pedro León, a szünetben), C. Ronaldo (Van der Vaart 84.) – Higuaín (Benzema, a szünetben)
PENAROL (uruguayi, a kezdőcsapat): Sosa – Aguirregaray, Rodríguez, Alcoba, Albín – A. Rios, Pato Sosa, Domingo, Estoyanoff – Pacheco, Martinuccio
Gólszerzők: Di María (67.), Van der Vaart (90. – 11-esből)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik