A Barcelona két pontot hagyott Almeríában

Vágólapra másolva!
2010.03.06. 22:15
null
A Barcelona döntetlenjével esélyt adott az őt üldöző riválisoknak, hogy csökkentsék hátrányukat (Fotó: Reuters)
Címkék
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera División) 25. fordulójában a listavezető Barcelona csak egy pontot szerzett az Almería vendégeként. A házigazdák kétszer szereztek vezetést, a vendégektől Lionel Messi kétszer egyenlített. Először egy látványos szabadrúgásból, másodszor már Zlatan Ibrahimovic kiállítása miatt emberhátrányban játszva.

Alaposan rányomta a bélyegét a mérkőzésre a kezdés, hiszen a hazaiak még azelőtt megszerezték a vezetést, hogy a Barcelona szokásos labdajáratásával mezőnyfölénybe tudott volna kerülni. Egy bal oldali szögletnél a 12. percben a röviden érkező Cisma Domingo emelkedett a legjobb ütemben és a legmagasabbra, megelőzve Carles Puyolt és a tehetetlen Víctor Valdés mellett a vendégkapuba csúsztatott. (1–0)

SZAVAZÁS

Ki nyeri a Primera División 2009–10-es idényét?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A kapott gól felpaprikázta a Barcelonát, a kényelmes adogatást feledve rögtön egy fokozattal feljebb kapcsoltak az ezúttal sárgában játszó gránátvörös-kékek. Rendszeresen el is jutottak a hazai kapuhoz, de az Almería kapuját védő Diego Alvés biztosan őrizte kapuját és védőtársai is kitették magukért. Mindig jött egy blokk, egy közbepiszkáló láb, ami meghiúsította a vendégakciókat.

A 42. percben azonban már nem volt mentség: egyenlítettek a vendégek. Messi végezte el a szabadrúgást ballal, 18 méterről és lágyan, belsővel úgy emelt a kapu bal oldalába, hogy az addig remeklő Diego Alvés egy sasszé mellett elvetődni sem tudott. (1–1)

A szünetben fújhatott egyet a hazai csapat és berendezkedhetett a további védekezésre. Annál is inkább, mert egy kontra végén az 57. percben újra megszerezték az előnyt. Egy bal oldali centerezést a visszafutó és a középre belőtt labdára becsúszva érkező Puyol mentés helyett saját kapujába spiccelt. Öngól! (2–1)

A 60. percben Zlatan Ibrahimovic a tizenhatoson belül védőjét holttérben buktatta és rúgta meg, vesztére Clos Gómez játékvezető figyelmét nem kerülte el, amiért és ahogyan Cisma a földre került, majd megállította a játékot: a svéd csatárnak azonnal piros lapot mutatott fel.

Az egygólos hátrányban lévő, tíz emberrel játszó Barcelona csak egy dolgot tehetett a cél érdekében: ment előre. Kilenc mezőnyjátékossal is képesek voltak megtartani a labdát és veszélyt jelenteni, a hazaiak dupla koncentráltsággal védekeztek, mint tették addig. Nem kellett sokat várni az újabb egyenlítésre: Pedro adott be balról, labdája átszállt a hosszúra, ahonnan Guilherme érthetetlen módon nemcsak középre, hanem saját kapujának irányába fejelt. Pedig álló helyzetben volt, bárhová fejelhette volna a labdát, ő mind közül a legrosszabbat választotta. Messi élt az ajándékba kapott labdával, amelyet azonnal az Almería kapujába lőtt. (2–2)

A hátralévő időben kicsit feljebb tolta védekezését az Almería, de a Barcelona sem adta fel győzelmi reményeit. Nyílt lett a találkozó, Víctor Valdés kapuja előtt is adódott gólszerzései lehetőség – Puyol hibája után, nem a csapatkapitány meccse volt –, de Diego Alvésnak is kellett védenie, az eredmény azonban már nem változott.

Ötödik döntetlenjét játszotta a szezonban a Barcelona, a negyediket idegenben. Az Almería kilencedszer ikszelt, tizenkettedik hazai fellépésén ötödször. A bajnoki címvédő döntetlenjével esélyt adott a Real Madridnak, hogy pontszámban utolérje, bár ehhez a fővárosiaknak szombaton este le kellene győzniük a Bernabeuban a Sevillát.

PRIMERA DIVISIÓN 
25. FORDULÓ
Almería–Barcelona 2–2 (Cisma Domingo 12., Puyol 57. – öngól, ill. Messi 42., 66.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik