A Barcelona (is) Agüeróval erősítené meg csatársorát - sajtóhír

Vágólapra másolva!
2013.03.24. 10:34
null
Messi és Agüero a válogatott után klubszinten is csapattársak lehetnek (Fotó: Action Images)
Katalán sajtóinformációk szerint a Barcelona labdarúgócsapatának vezetősége a nyár folyamán a Manchester City argentin támadójával, Kun Agüeróval erősítené meg támadósorát – abban az estben, ha David Villa a szezon végén távozik a katalán csapattól.

Agüero visszatérése a Primera Divisiónba – az Atlético Madridban lett európai szinten is elismert labdarúgó – szinte Angliába költözése napjától téma a spanyol sportsajtóban, a leggyakrabban azonban a Real Madrid vetődött fel esetleges célállomásként, angol lapok a héten is cikkeztek Florentino Pérez elnök vérfrissítési szándékairól.

Robban az Agüero-bomba? (Fotó: sport.es)
Robban az Agüero-bomba? (Fotó: sport.es)

A katalán Sport napilap azonban vasárnap reggeli címlapján robbantotta a bombát: információik szerint a Barcelona 40 millió eurót sem sajnálna az argentinért, amennyiben nem sikerül meghosszabbítani a 31 éves David Villa 2014 júniusában lejáró szerződését.

A Sport vezető cikkében arról ír, a katalánok sportvezetése aggódik David Villa gránátvörös-kék jövőjével kapcsolatban, szeretnének mihamarabb választ kapni a csatártól folytatási szándékait illetően. A Premier League-ből több élklub is (Liverpool, Arsenal, Tottenham) hevesen érdeklődik a spanyol válogatott gólrekorder iránt, de a Bayern München neve is felvetődött, leginkább Pep Guardiola vezetőedző leszerződtetése óta.

Andoni Zubizarreta, a Barcelona igazolásokért felelős sportigazgatója arra is rámutatott, Agüero miért lenne ideális igazolás a Barcelona számára. Többéves tapasztalata van a spanyol bajnokságban, ráadásul kiváló barátságot ápol válogatottbeli csapattársával, Lionel Messivel, ami szintén nem elhanyagolható körülmény.

Ha összejönne a transzfer, a Barcelona biztosan nem úszná meg olcsón, a Manchester City állítólag 40 millió euróról kezdené meg a tárgyalásokat, amit Sandro Rosell elnök a David Villa eladásából befolyt összeggel és további játékosok bevonásával fedezne. A Manchester City álláspontja egyelőre ismeretlen, de vélhetően nem válna meg könnyen legértékesebb támadójától.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik