A Barca még mindig veszteséges, de igazolásokra van pénz

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2011.06.09. 17:58
null
A barcelonai család nyáron új tagokkal bővül az anyagi gondok ellenére? (Fotó: Action Images)
Címkék
Javier Faus, a spanyol bajnok, Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelona alelnöke kijelentette: 45 millió eurót költhet új futballistákra a klub az átigazolási időszakban. A hírek szerint három játékossal már meg is kezdődtek a tárgyalások, név szerint Cesc Fabregastól, Alexis Sáncheztől és Giuseppe Rossitól hangos a katalán sajtó.

 

Javier Faus alelnök elmondta, a Barcelona alapesetben 45 millió eurót költhet új játékosokra a nyáron, de ez az összeg nőhet, és nem kizárólag akkor, ha néhány futballistát – mint például Zlatan Ibrahimovicot vagy Martín Cácerest – értékesíteni tudnak. Bevétel származhat például a Real Madrid elleni augusztusban rendezendő spanyol Szuperkupa-mérkőzésekről is, amelyeken Faus szerint körülbelül 3 millió euró folyhat be a klub számlájára.

Az alelnök továbbá azt is hozzátette, hogy az elmúlt szezonban a klub 21 millió eurós adózás előtti veszteséget produkált, ami az ezt megelőző idény 83 milliós veszteségéhez képest előrelépésnek számít. Ehhez nagy részben járult hozzá az, hogy a Barca kiadásait ebben az évben 495 millió euróról 441 millióra csökkentették, míg összesen körülbelül 420 millió euró folyt be a bevételekből.

A Barcelona jelenlegi tartozása nagyjából 364 millió euró a különböző hitelek miatt, 2010 júniusában ez a szám 431, egy évvel azelőtt pedig 532 millió euró volt. Faus tervei szerint ez a csökkenő tendencia továbbra is folytatódni fog.

Az anyagilag veszteséges esztendő nem befolyásolja tehát a Barcelona nyári átigazolási terveit. Ennek megfelelően három kiszemelttel már meg is kezdődtek a tárgyalások.

Több spanyol médium is úgy tartja, Alexis Sánchez áll jelenleg a legközelebb ahhoz, hogy a katalán fővárosba szerződjön. Az Udinese chilei szélsőjéért a Barcelona állítólag 22 millió eurót ajánlott, ám az olasz klub ennél többet, 30 millió euró körüli összeget vár 22 éves tehetségéért.

Giuseppe Rossit is sokan már Barcelonában látják, sőt a „gránátvörös-kékek” korábbi kosárlabdázója, Xavi Rabaseda a Twitteren azt írta, hogy épp a Villarreal olasz támadóját látta csütörtök reggel a barcelonai reptéren. Elképzelhető tehát, hogy nemsokára hivatalosan is bejelentik a 24 esztendős olasz válogatott támadó érkezését – már, ha Rossi nem nyaralás céljából vagy az Espanyolhoz utazott Barcelonába.

Lassan nem múlhat el nyár anélkül, hogy a Barca ne próbálná meg „hazacsábítani” Cesc Fabregast Londonból. A pletykák szerint Pep Guardioláék már ajánlatot is tettek (35 millió euró, valamint Ibrahim Afellay és Bojan Krkic játékjoga), de az Arsenal 50 millió alatt nem szívesen engedné el Eb- és vb-győztes csapatkapitányát.

De szükség van-e egyáltalán új játékosokra a spanyol bajnok és BL-győztes Barcelonának? Az utánpótlásból folyamatosan jönnek a tehetséges fiatalok, akik Guardiolának köszönhetően rendre megkapják a lehetőséget a felnőttcsapatban is, míg a jelenlegi játékoskerettel a Barca az elmúlt szezonban nem talált ellenfélre Európában – néhány emlékezetes mérkőzést leszámítva.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik