142 játékos 32 országból, köztük 4 magyar - a Real Madrid légiósai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.08. 18:24
null
Az argentin légiósok megnyugtató előnnyel vezetnek a brazilok előtt (Fotó: marca.com)
Azt már eddig is tudtuk, hogy Keylor Navas a Real Madrid történetének első Costa Rica-i játékosa. Arról viszont még nem írtunk, hogy a Levantétől érkező kapus a 32. nemzet képviselőjeként érkezett a királyiakhoz – már ha a spanyol játékosokat nem számítjuk. A Marca összeállításából megtudhatja, melyik országból érkezett eddig a legtöbb labdarúgó a tízszeres BEK/BL-győzteshez.

 

A Real Madrid első csapatának keretéhez eddig 69 európai, 64 dél-amerikai, öt afrikai és négy közép-amerikai futballista, tehát összesen 142 légiós csatlakozott. Magyarországot Puskás Ferenc, Alberti Gyula, Guillermo Kelemen és Nemes György képviselteti a listán. A rend kedvéért tegyük hozzá, hogy Buzássy János, Kaszás László és Szalai Ádám is állt a királyi klub alkalmazásában, de a felnőttek között nem kaptak lehetőséget.

A legtöbb külföldit Argentína adta a blancóknak. A 2014-ben vb-döntőt játszó országból többek között Jorge Valdano, Fernando Redondo, Santiago Solari, Gonzalo Higuaín és Ángel Di María erősítette, utóbbi esetében jelenleg is erősíti a spanyol alakulatot.

A második helyet a brazilok foglalják el 21 fővel. Az ötszörös világbajnok nemzetből Roberto Carlos, Ronaldo, Robinho és Kaká is játszott a világ egyik legjobb csapatánál.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a németek állhatnak fel, akik Toni Kroos személyében a 12. futballistát adják a Real Madridnak, amelyben megfordult annak idején Paul Breitner, Bernd Schuster, Uli Stielike és Mesut Özil is. Manapság pedig – bár lehet, hogy már nem sokáig – Sami Khedira is a galaktikusoktól kapja a fizetését.

Mások mellett Zinedine Zidane-nak, Raphaël Varane-nak és Karim Benzemának köszönhetően még a franciák mondhatják el magukról, hogy több mint tíz játékosuk – egész pontosan tizenegy – fordult meg a királyiaknál.

A Real Madrid mindenkori légiósainak több mint a felét a fent említett négy nemzet adta, de ne feledkezzünk meg a 32-szeres spanyol bajnok nyolc-nyolc uruguayi, valamint holland játékosairól sem. Bár a dél-amerikai országból az utóbbi időben csak a kiegészítő embernek számító Pablo García és Carlos Diogo, az európaiaktól Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Klaas-Jan Huntelaar, Arjen Robben és Ruud van Nistelrooy is tiszteletét tette a Real Madridnál.

A walesiek Gareth Bale-lel, a togóiak Emmanuel Adebayorral, míg a ghánaiak Michael Essiennel képviseltetik magukat. A BL-címvédő óceániai és ázsiai labdarúgót még nem foglalkoztatott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik