Teqvoly: bronzérmes a magyar válogatott a budapesti vb-n

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.09. 08:44
Címkék
Óriási izgalmakkal és lengyel diadallal zárult az első teqvoly-világbajnokság Budapesten. A magyar válogatott Csehország ellen játszott és nyert a bronzmérkőzésen – derült ki a Nemzetközi Teqballszövetség hírleveléből.

 

Izgatott várakozás előzte meg a teqballasztalra kifejlesztett új, röplabda alapú sportág, a teqvoly első világbajnokságát. A magyar fővárosba tizenhat ország versenyzői érkeztek, hogy összemérjék tudásukat a 25 ezer dollár (körülbelül hétmillió forint) összdíjazású viadalon.

A szombati és vasárnapi csoportküzdelmeket, illetve az egyenes kieséses szakaszt követően vasárnap délután rendezték meg a döntőket.

A magyar csapat sikeréért izgulhattunk a hétvégén, hiszen a verseny során végig bravúrosan játszó Bányik, Blázsovics páros a bronzmérkőzésig menetelt – ahol a cseh duóval került szembe –, és meg is nyerte azt.

A rendkívül szoros és izgalmas fináléban végül 2:0-ra győzött a lengyel válogatott az osztrák kettős ellen.

A döntők befejeztével Borsányi Gábor, a Nemzetközi Teqballszövetség (FITEQ) elnöke elmondta: „Gratulálok az első teqvoly-világbajnok lengyel csapatnak. Örömmel figyeltük a kétnapos verseny színvonalas, profi mérkőzéseit, ugyanakkor fontos küldetésünknek tekintjük azt is, hogy a teqballasztalra kifejlesztett sportok, így a teqvoly is, tömegsporttá váljanak és bárki nemtől, kortól és tudásszinttől függetlenül élvezhesse a játékokat.”

„Hatalmas lendülettel haladunk a teq sportágak globális népszerűsítése útján, fontos mérföldkő számunkra, hogy elérkeztünk a teqvoly első világbajnokságához” – mondta Gattyán György, a FITEQ alelnöke, a teqball társalapítója. Huszár Viktor, a FITEQ másik alelnöke, a teqball társalapítója hozzátette: „A nemzetközi megméretések szervezésén túl támogatási programjainkkal, sportdiplomáciai együttműködéseinkkel, illetve a folyamatban lévő asztaladományozásokkal is azon vagyunk, hogy a magyar fejlesztésű teq sportokkal a világon egyre több ember kipróbálhassa tehetségét még olyan régiókban is, ahol a sporton kívül nem nagyon van más esély a felemelkedésre.”

A teqvoly-világbajnokságon nézőként számos politikus, sportvezető, egykori és aktív sztársportoló is megjelent.

 

Az új Vasas-sportcsarnokba kilátogatók végig remek összecsapásoknak és parádés labdameneteknek lehettek szemtanúi, és a teqvoly-gálamérkőzésen azt is láthatták, amint a magyar válogatott színeiben Bleicher Réka és Blázsovics Péter a venezuelai csapattal szemben csillogtatja meg a tudását. A sportág nemzetközi híre folyamatosan terjed, amire egy jó példa, hogy már a német férfi röplabda-válogatott is meghívta a teqvoly fejlesztő csapatát a Berlin mellett található edzőtáborába, ahol minden túlzás nélkül a játék elvarázsolta az egy hét múlva kezdő Európa-bajnokság egyik sztárgárdáját.

A VILÁGBAJNOKÁG VÉGEREDMÉNYE
Világbajnok: Lengyelország
2. Ausztria
3. Magyarország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik