nemzetisport.hu 2016.12.02 13:24 Frissítve: 2016.12.21 16:17

Röplabda: nem hosszabbít szerződést a válogatott sikerkapitánya

A sikeres Európa-bajnoki selejtezőt követően a Magyar Röplabdaszövetség vezetősége és a női válogatott szövetségi kapitánya között szó esett a folytatás lehetőségéről. Jan De Brandt akkor időt kért, hogy átgondolja, tudja-e vállalni a 2017-es maratoni programot (júniusban világbajnoki selejtezők, júliusban World Grand Prix, szeptemberben Európa-bajnokság). A kapitány mostanra hozta meg döntését, s írta meg levelét, amelyet változtatás nélkül közlünk – olvasható a Magyar Röplabdaszövetség honlapján, a hunvolley.hu-n.

Jan De Brandt távozik a magyar női röplabda-válogatott éléről (Fotó: hunvolley.hu)

 

„Tisztelt Elnök Úr,
Kedves MRSZ-tagok,
Kedves MRSZ-munkatársak,
Kedves játékosok,
Kedves magyar röplabdarajongók

Nem tudom tovább folytatni a munkát szövetségi kapitányként a magyar női röplabda-válogatottnál. A klubcsapatomnál végzett munka (kétéves szerződést írtam alá a Bursánál) és a családomtól való hosszú távollét a legfőbb oka annak, hogy befejezzem a munkát a nemzeti csapatnál.

Eddig három csodálatos nyarat töltöttem itt, és nagyon boldog vagyok, hogy mindig elértük a céljainkat. Büszke vagyok arra is, hogy el tudtuk érni: a magyar női röplabda ismét jelentős tényezőnek számít nemzetközi szinten. Nagyon sok szép emlék fűz ide, és én vigyázok, hogy ezt soha ne felejtsem el. KÖSZÖNÖM!!!

Szeretném megköszönni a Magyar Röplabdaszövetségnek, hogy megadta nekem a lehetőséget, hogy edzője lehettem a női röplabda-válogatottnak. Köszönöm a bizalmat, amit adtak nekem ezen a három nyáron.

Szeretném megköszönni minden munkatársnak, akikkel remekül együttműködtünk. Remekül éreztük magunkat, hiszen a mi nagy közös szenvedélyünk a röplabda, és nemcsak felkészültünk, hanem mindig el is értük céljainkat, amelyeket az edzőtáborok elején kitűztünk magunknak. Köszönöm az együttműködést, az elkötelezettséget, a motivációt, a megértést és különösen a barátságot. Hiszen itt igazi jó barátokra találtam!

Szeretném megköszönni minden játékosnak a hitet és azt, hogy végig kiváló teljesítményt nyújtottak. Sikerrel vettünk minden akadályt, még ha néha én is eltévesztettem az utat (Mátraháza), de végig hajtottunk, szerettük a röplabdát és MINDIG NYERTÜNK. Tőletek igazán nagy érzelmeket kaptam, néhányatoktól olyan nagyot, hogy alig tudtunk beszélni a következő nap! Hiányozni fogtok!

Szeretnék külön köszönetet mondani az érdi embereknek, a kézilabdacsapatnak és a sportcsarnok dolgozóinak. Ez lett a második otthonom, és mindig nagy öröm volt a számomra, amikor beléptem ebbe a gyönyörű arénába. Hiányozni fog a medence és a szauna is, ahol fantasztikus pillanatokat eltöltöttem! Hiányozni fog az emberek mosolya! Azóta is szinte napi szinten követem a híreket a kézilabdacsapatról, amelynek nagy rajongója lettem.

Szeretnék köszönetet mondani a magyar női röplabda-válogatott minden rajongójának. Köszönöm a támogatást és a lelkesedést, amelynek köszönhetően nagyon szerettünk hazai pályán játszani. Hiányozni fog a szép Himnusz a mérkőzések elején, és hiányozni fog a „Hajrá, MAGYAROK!” és a „RIA, RIA, HUNGÁRIA!”

Szeretném megköszönni, hogy mindig melegen fogadtak Magyarországon, az Önök országában. Nagyon sok szép helyre és sok jó barátra találtam itt! Magyarország örökre a szívemben marad!

KÖSZÖNÖM! KÖSZÖNÖM! KÖSZÖNÖM!

Szeretettel,
Jan De Brandt”

 

Női válogatottunk a belga szövetségi kapitány vezetésével az elmúlt három évben kétszer jutott ki az Európa-bajnokságra (azt megelőzően 1987-ben szerepeltünk legutóbb) és tavaly megnyerte az Európa-ligát.

Jan De Brandt utódjának személyéről a Magyar Röplabdaszövetség elnöksége dönt a közeljövőben. Jövőre az Európa-bajnoki részvétel mellett World Grand Prix és világbajnoki selejtező vár a női válogatottra.

 

2020.05.03 17:49:15

Röplabda MTI

A 44 éves brazil kiválóság visszavonulásáról a brazil és az olasz média számolt be vasárnap.

2020.03.01 23:35:11

Röplabda SZABÓ GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A 2001-es arcok továbbra is itt vannak a fedélzeten.

2020.02.15 22:43:21

Röplabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Szakítsunk a régi megrögzöttséggel, hogy ekkor megyünk ki a konyhába sörért vagy kávéért. Arra ott a meccs!

2019.12.27 10:03:48

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

A sikerkapitány továbbra is aktív. A 91 éves edzőlegendával a Prima Primissima díj apropóján beszélgettünk.

2019.11.18 18:01:32

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

A Vasas Óbuda edzője a tudása és a csapata mellett annyi babonában bízik, mint Rafael Nadal.