Röplabda: mindkét magyar duó továbbjutott a hóröplabda Eb-n

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.23. 22:11
Remekül kezdődött a magyar versenyzők számára az ausztriai Wagrainban zajló első hóröplabda Európa-bajnokság: a Bán Viktor (Pénzügyőr), Soós Izsák (Penta Gödöllői RC) és a Győri Panna, Lutter Eszter (Penta Gödöllői RC) páros is megnyerte első mérkőzését. Előbbiek ezzel a sikerrel is biztos továbbjutók, míg utóbbiak ugyan elvesztették második meccsüket, de hármas körbeverés után így is csoportgyőztesként jutottak a legjobb 16 közé.

A lányok csoportjában, az eredetileg könnyebbnek ítélt ukrán páros 12:10-re és 11:8-ra legyőzte azt az osztrák párost, amely egy hete, az olaszországi Kronplatzban éppen a mieinket verte meg. A magyarok azonban remek játékkal 11:9-re és 11:8-ra felülmúlták a Boriszenko, Dovgopol duót, s ugyan kétszer 11:9-re kikaptak az osztrákoktól, egy hajszállal nekik volt a legjobb a pontarányuk.

A fiúk ennél sokkal egyszerűbben megoldották a továbbjutást: miután két játszmában legyőzték szlovák riválisukat, s azok a házigazda az osztrákoktól is kikaptak, a szombati utolsó csoportmérkőzés eredményétől függetlenül kiharcolták a továbbjutást.

Közben a nőknél már megtartották a nyolcaddöntők sorsolását, s egy strandröplabdában igencsak erős litván párost sodort a mieink útjába. A csoportmásodikak közül sokkal nehezebbet már nem nagyon kaphattak volna. A fiúk második csoportmérkőzését 10.20-kor, a lányok nyolcaddöntőjét 11 órakor játsszák majd a tervek szerint.

 

A magyar párosok csoportmérkőzései
Soós/Bán
(11. kiemelt) – Smahel/Kollar (szlovák, 19.) 11:8, 11:8
Lutter/Győri (12.) – Boriszenko/Dovgopol (ukrán, 20.) 11:9, 11:8
Klopf/Mair (osztrák, 5.) – Lutter/Győri (12.) 11:9, 11:9
A Győri, Lutter páros csoportgyőztesként jutott tovább.
A szombati program
10.20 Huber/Streitfellner (osztrák, 6.) – Soós/Bán (11.)
Nyolcaddöntő
11.00 Lutter/Győri (12.) – Dumbauskaite/Povilaityte (litván, 17.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik