Röplabda: Hollósyt némileg meglepte, hogy menesztették Nyíregyházáról

Vágólapra másolva!
2020.02.18. 19:38
null
Hollósy Lászlót némileg meglepte, hogy menesztették Nyíregyházáról (Fotó: Pusztai Sándor/Kelet-Magyarország)
Mint arról korábban beszámoltunk, a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. vezetősége február 17-i dátummal felmentette Hollósy Lászlót az extraligás női röplabdacsapat vezetőedzői feladatainak ellátása alól. A szakember lapunknak elárulta, meglepte a döntés.

 

– Meglepte a döntés?
– Ha nagyon őszinte vagyok, igen. Nüanszokon múlt, hogy kikaptunk Zágrábban a CEV-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján és nem jutottunk tovább, és igaz, hogy a kupadöntőt sem nyertük meg, de a lányok maximális akarattal küzdöttek. Igaz, hosszú hónapok óta mindenre fel voltam készülve, kicsit váratlanul ért, ám megkönnyebbültem.

– Miért?
– A topcsapatnál dolgozó edző folyamatosan eredménykényszer alatt van. Tisztában voltam vele, a nem hosszú távra szóló, hanem egyéves szerződésekkel tulajdonképpen egyik hétről a másikra élek, dolgozom.

– Mi volt a hivatalos indoklás?
– Hogy kiestünk a CEV-kupából és nem nyertük meg a Magyar Kupát.

– Az ominózus időkérés nem került szóba?
– Nem.

– Bánja, hogy így üzent?
– Ez a jéghegy csúcsa, a néző, szurkoló sok mindent nem lát. Amikor Nyíregyházára érkeztem, remek szakemberekkel dolgozhattam, például Horváth Andrással, Oláh Leventével és Darabos Balázzsal. Nehéz volt megemészteni, hogy ők nincsenek velem ebben az idényben, kicsit egyedül éreztem magam. Az eset ennek a szerencsétlen kicsapódása volt, és csak annyiban kommentálnám, hogy azért a szövetség részéről érzéketlen volt a játékvezető-küldés a hátterek ismeretében.

– Hogyan tovább?
– Roppant intenzív volt az elmúlt másfél év, így az elkövetkező hónapokban pihenni akarok, és a saját projektjeimre koncentrálni. Továbbképzéseken akarok részt venni, továbbá neves edzőktől tanulni. Korábban is éreztem már az igényt arra, hogy új impulzusokat kapjak és finomítsam a rendszeremet. Az is kérdőjeles, a következő idényben dolgozom-e edzőként, még meg kell beszélni a családdal.

„A miértekről nem akarok beszélni, ez a klub döntése – jegyezte meg Németh Szabolcs, aki az előző idény végén, Kazincbarcikán fejezte be az aktív játékot, ősztől lett lett másodedző Nyíregyházán. – Az idény végéig kértek fel, és függetlenül attól, hogy nem vagyok kész szakember, kutya kötelességemnek éreztem elvállalni a feladatot, hiszen házon belül akarták megtalálni a megoldást. Újra kell kovácsolni a morális egységet, de ezzel a részével nem lesz gond. Meglátjuk, hogyan alakul a jövő, ám most szeretném kihozni magamból a legjobbat.”

Németh hozzátette, hogy még „tárgyalás alatt van”, ki lesz a másodedzője, de vélhetően a szombati, UTE elleni mérkőzésig tisztázódik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik