Röplabda: Azerbajdzsánba igazolt a szép magyar center

Vágólapra másolva!
2015.11.24. 13:25
null
Dobi Edina az idény végéig az Azeryol Baku játékosa lesz (Fotó: cev.lu)
Európa-liga-győztes és Eb-résztvevő női válogatottunknak mindössze egyetlen játékosa volt még csapat nélkül, de csak mostanáig. A center, Dobi Edina ugyanis hétfőn aláírta szerződését az azerbajdzsáni bajnokságban szereplő Azeryol Bakuhoz – adta hírül a Magyar Röplabdaszövetség honlapja, a hunvolley.hu.

Az előző két idényben Horváth Dóra szerepelt az azeri bajnokságban, de idén sem marad a liga magyar játékos nélkül, miután a válogatott 190 centiméter magas, 28 éves centere a jelenleg hétcsapatos azerbajdzsáni élvonalba igazolt.

„Ők kerestek meg a menedzseremen keresztül – árulta el ezzel kapcsolatban a Dobi Edina –, mert láttak az Európa-bajnokságon játszani. Ma írtam alá a szerződést, és már csak a vízumra várok. Valamikor december elején kell csatlakoznom a csapathoz."

Mint emlékezetes, a mieink éppen az azeri válogatottal szemben aratott győzelemmel jutottak tovább a csoportjukból a szeptember végi kontinensviadalon. Az akkori 3:1-es sikerből a magyar játékos 12 ponttal vette ki a részét, amiből hat blokk volt. Ilyen teljesítmény után nem csoda, hogy megmaradt az azeriek emlékezetében.

Az Azeryol Baku bronzérmes lett az azeri szuperliga előző idényében, így a CEV-kupában indulhatott, és az első fordulóban a román CSM Targoviste csapatát búcsúztatta aranyjátszmában. Következő ellenfele a finn LP Salo lesz, amely ellen a december 10-i idegenbeli meccsen elvileg már pályára is léphet a magyar játékos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik