Röplabda: A vereség nagyon összekovácsolt minket – Németh

R. E. B.R. E. B.
Vágólapra másolva!
2019.04.25. 08:46
Németh Szabolcs, a Kazincbarcika ütője szerint a Kaposvár elleni elődöntős vereség nagyon összekovácsolta az együttest a fináléra.

Ahhoz képest, hogy a lehetőségek és a háttér alapján a Vegyész RC Kazincbarcikának szinte kötelező győznie a férfi röplabdabajnokságban, így az LV Sport Pénzügyőr elleni döntőben is, hazai pályán küzdelmes meccsen, hátrányból fordítva nyert 3:1-re a finálé első, keddi felvonásán.

„Az idénybeli egymás elleni meccsek arra engedtek következtetni, amit láttunk, azaz, hogy a Pénzügyőr nagyon jó játékerőt képvisel, nem véletlenül jutott be a kupadöntőbe” – jegyezte meg Németh Szabolcs, a címvédő Barcika az első felvonáson 17 pontig jutó ütője, utalva arra, hogy hatból három összecsapást, közte a Magyar Kupa-elődöntő két meccsét is a fővárosiak nyerték meg.

A válogatottból visszavonuló játékos az első szettben még némi idegességet, izgatottságot érzékelt a csapatán, részben ennek tudható be, hogy elveszítették a játszmát. A folytatásban viszont sokkal agresszívabbak lettek, a kivédekezett labdákból hatékonyabban támadtak vissza, türelmesebben játszottak és keményen szerváltak.

„Akadt kiemelkedő egyéni teljesítmény is, de annak örülök igazán, hogy csapatként győztünk – folytatta Németh. – A Kaposvár elleni elődöntős vereség nagyon összekovácsolt minket, azután nem egymás ellen fordultunk, hanem összeálltunk.”

Jellemző, hogy a döntő első felvonását követő napon már a csapatbuszon értük el az ütőjátékost, hiszen Mátraházára utaztak, hogy edzés és ott alvás után csütörtökön Budapesten legyenek a második mérkőzésre. Németh Szabolcs nem kárhoztatja versenykiírást, amely kétnaponta meccseket ír elő, mondván, mindenkinek ezzel a kihívással kell megküzdenie. Ugyanakkor elismeri, az erőltetett menet plusz nehézség a Pénzügyőr elleni fináléban.

„Nyilván nem egyszerű ez a ritmus, viszont talán nem is rossz, hiszen nem tudunk kiesni a ritmusból – így a Barcika játékosa. – Nehéz lesz a folytatás, részben a terem miatt. Hozzá vagyunk szokva a magas csarnokhoz, védekezésből szeretjük felfele játszani a labdát, ám itt nem lesz rá esély, de persze nyerni akarunk!”

A döntőn kívül a 3. helyért zajló párharc is folytatódik csütörtökön, az idegenben előnybe kerülő Kaposvár fogadja a Kecskemétet.

EXTRALIGA, FÉRFIAK
Csütörtök. Döntő, 2. mérkőzés.
LV Sport Pénzügyőr SE–Vegyész RC Kazincbarcika, 19
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása:
1–0 a Kazincbarcika javára

A 3. helyért. Fino Kaposvár SE–HÉP-Kecskeméti RC, 18
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása:
1–0 a Kaposvár javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik