R. E. B. 2019.04.25 08:46 Frissítve: 2019.04.25 09:23

Röplabda: A vereség nagyon összekovácsolt minket – Németh

Németh Szabolcs, a Kazincbarcika ütője szerint a Kaposvár elleni elődöntős vereség nagyon összekovácsolta az együttest a fináléra.

 

Ahhoz képest, hogy a lehetőségek és a háttér alapján a Vegyész RC Kazincbarcikának szinte kötelező győznie a férfi röplabdabajnokságban, így az LV Sport Pénzügyőr elleni döntőben is, hazai pályán küzdelmes meccsen, hátrányból fordítva nyert 3:1-re a finálé első, keddi felvonásán.

„Az idénybeli egymás elleni meccsek arra engedtek következtetni, amit láttunk, azaz, hogy a Pénzügyőr nagyon jó játékerőt képvisel, nem véletlenül jutott be a kupadöntőbe” – jegyezte meg Németh Szabolcs, a címvédő Barcika az első felvonáson 17 pontig jutó ütője, utalva arra, hogy hatból három összecsapást, közte a Magyar Kupa-elődöntő két meccsét is a fővárosiak nyerték meg.

A válogatottból visszavonuló játékos az első szettben még némi idegességet, izgatottságot érzékelt a csapatán, részben ennek tudható be, hogy elveszítették a játszmát. A folytatásban viszont sokkal agresszívabbak lettek, a kivédekezett labdákból hatékonyabban támadtak vissza, türelmesebben játszottak és keményen szerváltak.

„Akadt kiemelkedő egyéni teljesítmény is, de annak örülök igazán, hogy csapatként győztünk – folytatta Németh. – A Kaposvár elleni elődöntős vereség nagyon összekovácsolt minket, azután nem egymás ellen fordultunk, hanem összeálltunk.”

Jellemző, hogy a döntő első felvonását követő napon már a csapatbuszon értük el az ütőjátékost, hiszen Mátraházára utaztak, hogy edzés és ott alvás után csütörtökön Budapesten legyenek a második mérkőzésre. Németh Szabolcs nem kárhoztatja versenykiírást, amely kétnaponta meccseket ír elő, mondván, mindenkinek ezzel a kihívással kell megküzdenie. Ugyanakkor elismeri, az erőltetett menet plusz nehézség a Pénzügyőr elleni fináléban.

„Nyilván nem egyszerű ez a ritmus, viszont talán nem is rossz, hiszen nem tudunk kiesni a ritmusból – így a Barcika játékosa. – Nehéz lesz a folytatás, részben a terem miatt. Hozzá vagyunk szokva a magas csarnokhoz, védekezésből szeretjük felfele játszani a labdát, ám itt nem lesz rá esély, de persze nyerni akarunk!”

A döntőn kívül a 3. helyért zajló párharc is folytatódik csütörtökön, az idegenben előnybe kerülő Kaposvár fogadja a Kecskemétet.

EXTRALIGA, FÉRFIAK
Csütörtök. Döntő, 2. mérkőzés.
LV Sport Pénzügyőr SE–Vegyész RC Kazincbarcika, 19
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása:
1–0 a Kazincbarcika javára

A 3. helyért. Fino Kaposvár SE–HÉP-Kecskeméti RC, 18
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása:
1–0 a Kaposvár javára

2020.08.08 23:17:46

Röplabda SZABÓ GÁBOR

Brutálisan kemény ötjátszmás háború ért véget, Pista. Enyhén szólva nem a kedvenc posztodon játszottál.

2020.06.17 19:02:05

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

A sportág valaha volt legeredményesebb edzője a matematikából, a balettből is alapelemeket vesz át az erőröplabdájához.

2020.05.03 17:49:15

Röplabda MTI

A 44 éves brazil kiválóság visszavonulásáról a brazil és az olasz média számolt be vasárnap.

2020.03.01 23:35:11

Röplabda SZABÓ GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A 2001-es arcok továbbra is itt vannak a fedélzeten.

2020.02.15 22:43:21

Röplabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Szakítsunk a régi megrögzöttséggel, hogy ekkor megyünk ki a konyhába sörért vagy kávéért. Arra ott a meccs!