HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.05.12 12:48 Frissítve: 2017.05.12 14:40

Röplabda: a férfiválogatottnak nem a vb-selejtező a legfontosabb

A magyar férfi röplabda-válogatott a közelgő világbajnoki selejtező jegyében a hétvégén Dunaújvárosban rendez felkészülési tornát. A nemzeti csapat képviselői a Magyar Röplabdaszövetség péntek délelőtti sajtótájékoztatóján beszéltek az együttes céljairól, jövőbeli terveiről.

HIRDETÉS

 

A válogatottnál bizakodóak a jövőt illetően (Fotó: MRSZ)

 
„Nem voltak ismeretlenek számomra a magyar játékosok, többségüket ismertem már, amikor megpályáztam a szövetségi kapitányi posztot
– mondta a válogatott irányítását múlt héten átvevő Juan Manuel Barrial.Persze, a közös munka során tudok azért komolyabb ismereteket is szerezni róluk. A múlt heti túra, a mostani torna és tulajdonképpen a világbajnoki selejtező is az ismerkedés, a felkészülés jegyében zajlik, a fő cél idén az Európa-ligában való jó szereplés.”

A csapatvezető Veres Péterhez hasonlóan Ludvig Zsolt főtitkár is elégedett a felkészülés feltételeivel.

„El kell ismerni, hogy nem mindig volt ez így, azóta tudunk megfelelő felkészülési feltételeket biztosítani, amióta a röplabda bekerült a kiemelt sportágak közé – nyilatkozta Ludvig. – A női válogatott az elmúlt években már bizonyított, s a Magyar Röplabdaszövetség szeretné megadni a lehetőséget a férfiválogatottnak is. Ezért is vállaltuk el az idei junior férfi Európa-bajnokság megrendezését, s ezért is neveztük a felnőtteket az idei Európa-ligába. Ez nem egy egyszeri alkalom, hároméves ciklusban gondolkodunk, amelynek végén a 2019-es, már 24 csapatos Európa-bajnokságon való részvétel a cél.”

„Remek a hangulat a csapaton belül, mindenki nagyon bizakodó azok után, hogy megkaptuk végre a lehetőséget a bizonyításra – ezt már Gergye Roland, a válogatott ütője mondta. – Az elmúlt években sajnos csak egy-két hetet tudtunk együtt edzeni. A mostani együttes viszont ütőképesebb lehet, ha hosszabban készülhetünk. Még nem a világbajnoki selejtezőkön, mert bár nem fogjuk eleve feladni azt se, de úgy gondolom, az ottani jó szereplést még korai lenne elvárni tőlünk. Az Európa-ligára viszont már összeállhat a társaság.”

A hétvégi dunaújvárosi tornán a magyar válogatott két csapatot indít, mellettük a dánok és a svédek lépnek még pályára. A mieink május 24-től az észtországi Tallinnban küzdenek meg a világbajnoki kvalifikációért, majd június 9. és 11. között Kijevben, illetve 16 és 18. között Nyíregyházán szerepelnek az Európa-ligában.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.03.26 11:54:10

Röplabda nemzetisport.hu

A fotók láttán nem csoda, hogy idővel a centerpályán ülő nézők jelentős része átcsoportosult köréjük.

2018.01.05 08:41:14

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

A válogatott ismét kijutott az Európa-bajnokságra, s nem is a 15. helyezéssel vagy a mutatott játékkal volt baj.

2017.09.25 23:55:52

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

NS-VÉLEMÉNY. Kinek a felelőssége a kialakult helyzet?

2017.09.24 18:02:29

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA, KARÁDI ZOLTÁN (BAKI)

A németek ellen is kiválóan küzdött a csapat, de veszített, így a mieinknek véget ért az Eb.

2017.09.23 11:32:32

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA, KARÁDI ZOLTÁN (Baki), HATÁR DÁVID (közvetítés)

A tisztes helytállás megvolt, de a második meccsünket is elveszítettük az Eb-n.

HIRDETÉS
HIRDETÉS