nemzetisport.hu 2017.05.12 12:48 Frissítve: 2017.05.12 14:40

Röplabda: a férfiválogatottnak nem a vb-selejtező a legfontosabb

A magyar férfi röplabda-válogatott a közelgő világbajnoki selejtező jegyében a hétvégén Dunaújvárosban rendez felkészülési tornát. A nemzeti csapat képviselői a Magyar Röplabdaszövetség péntek délelőtti sajtótájékoztatóján beszéltek az együttes céljairól, jövőbeli terveiről.

 

A válogatottnál bizakodóak a jövőt illetően (Fotó: MRSZ)

 
„Nem voltak ismeretlenek számomra a magyar játékosok, többségüket ismertem már, amikor megpályáztam a szövetségi kapitányi posztot
– mondta a válogatott irányítását múlt héten átvevő Juan Manuel Barrial.Persze, a közös munka során tudok azért komolyabb ismereteket is szerezni róluk. A múlt heti túra, a mostani torna és tulajdonképpen a világbajnoki selejtező is az ismerkedés, a felkészülés jegyében zajlik, a fő cél idén az Európa-ligában való jó szereplés.”

A csapatvezető Veres Péterhez hasonlóan Ludvig Zsolt főtitkár is elégedett a felkészülés feltételeivel.

„El kell ismerni, hogy nem mindig volt ez így, azóta tudunk megfelelő felkészülési feltételeket biztosítani, amióta a röplabda bekerült a kiemelt sportágak közé – nyilatkozta Ludvig. – A női válogatott az elmúlt években már bizonyított, s a Magyar Röplabdaszövetség szeretné megadni a lehetőséget a férfiválogatottnak is. Ezért is vállaltuk el az idei junior férfi Európa-bajnokság megrendezését, s ezért is neveztük a felnőtteket az idei Európa-ligába. Ez nem egy egyszeri alkalom, hároméves ciklusban gondolkodunk, amelynek végén a 2019-es, már 24 csapatos Európa-bajnokságon való részvétel a cél.”

„Remek a hangulat a csapaton belül, mindenki nagyon bizakodó azok után, hogy megkaptuk végre a lehetőséget a bizonyításra – ezt már Gergye Roland, a válogatott ütője mondta. – Az elmúlt években sajnos csak egy-két hetet tudtunk együtt edzeni. A mostani együttes viszont ütőképesebb lehet, ha hosszabban készülhetünk. Még nem a világbajnoki selejtezőkön, mert bár nem fogjuk eleve feladni azt se, de úgy gondolom, az ottani jó szereplést még korai lenne elvárni tőlünk. Az Európa-ligára viszont már összeállhat a társaság.”

A hétvégi dunaújvárosi tornán a magyar válogatott két csapatot indít, mellettük a dánok és a svédek lépnek még pályára. A mieink május 24-től az észtországi Tallinnban küzdenek meg a világbajnoki kvalifikációért, majd június 9. és 11. között Kijevben, illetve 16 és 18. között Nyíregyházán szerepelnek az Európa-ligában.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.07.11 13:24:02

Röplabda KARÁDI ZOLTÁN

A Beach Arénában a pénzdíjazás mellett világranglistapontokért is küzdenek a versenyzők.

2017.03.03 14:51:59

Röplabda PAPP BÁLINT

A női röplabda-válogatott új szövetségi kapitánya kezdi megérteni a hazai viszonyokat.

2016.12.04 20:47:50

Röplabda MTI

Jan De Brandthoz hasonló kvalitásokkal rendelkező szakvezetőt keresnek a csapat élére.

2016.10.03 19:54:14

Röplabda nemzetisport.hu

„Nem akartam meggyilkolni őket, így alakult” • Szörnyű leszámolás lett egy üzleti vitából.

2016.04.28 13:26:15

Röplabda nemzetisport.hu

A veretlenül kivívott bajnoki cím után a Bajnokok Ligája kapuján is beléphet a BRSE.