nemzetisport.hu 2020.01.15 11:56 Frissítve: 2020.01.15 13:02

Női röplabda: fiatal amerikai centert igazolt a Kaposvár

Fiatal amerikai center csatlakozik az 1. MCM-Diamant Kaposvár Extraligás női röplabdacsapatához. A 22 esztendős Berkeley Dawn Oblad a szezon végéig állapodott meg a listavezető együttes vezetőivel, és első profi szerződése idején az lesz a célja, hogy hozzásegítse a minél jobb eredmény eléréséhez a társaságot.

 

A kaposvári együttes 11 forduló után a tabella élén áll, de jól tudják a klub vezetői és játékosai, hogy a neheze csak ezután következik. Az átigazolási időszak január 31-én véget ér, vagyis a folytatásban már nem lesz lehetőség arra, hogy akár egy sérülés vagy más ok miatt változtassanak a keret összetételén. A Diamant mindössze két centerrel, Dubravka Djuriccsal és Lorena Sipiccsel vágott neki a szezonnak, így ezen a poszton ráfér a bővítés a társaságra. A potenciális jelöltek közül a szakmai vezetés végül az amerikai Berkeley Dawn Obladot választotta, aki kedden már repülőre is ült, s csütörtökön csatlakozik új csapatához.

A 22 esztendős, 192 centi magas röplabdázó eddig az amerikai egyetemi bajnokságban szerepelt, a Utah színeiben, és a kaposvári az első profi szerződése.

„Csodálatos lehetőségeket adott nekem ez a sportág, és számomra szép sikereket is elértem az eddigi pályafutásom során – mondta a fiatal sportolónő. – Az egyetemi röplabdás karrierem véget ért, és most valami új kezdődik az életemben. Jártam korábban Európában, és már akkor Magyarország lett a kedvencem, így nagy öröm számomra, hogy most innen kaptam ajánlatot. Nagyon bízom benne, hogy gyorsan beilleszkedek, és előkelő helyen zárjuk a magyar bajnokságot.”

„Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy nem erősíteni, hanem kiegészíteni kellett a jelenlegi keretünket, méghozzá egy olyan fiatal játékossal, aki segíti a csapat munkáját, hozzájárul a további sikereihez, emellett tanulni is akar. Bízunk benne, hogy Berkeley beváltja a hozzá fűzött reményeket” – fogalmazott az 1. MCM-Diamant Kaposvár ügyvezető-elnöke, Orosz Ferenc, aki hozzátette: már a jövőre is gondolva, még egy fiatal magyar játékos szerződtetése is az elképzelések között szerepel ezen a poszton.

A Diamant pénteken 18 órától egy igazi presztízsmeccsel folytatja bajnoki szereplését: az ötszörös bajnok Békéscsaba elleni rangadó iránt már most nagy az érdeklődés, és a remények szerint ezúttal sem marad el a színvonalas, izgalmas csata a küzdőtéren.

2020.02.15 22:43:21

Röplabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Szakítsunk a régi megrögzöttséggel, hogy ekkor megyünk ki a konyhába sörért vagy kávéért. Arra ott a meccs!

2019.12.27 10:03:48

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

A sikerkapitány továbbra is aktív. A 91 éves edzőlegendával a Prima Primissima díj apropóján beszélgettünk.

2019.11.18 18:01:32

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

A Vasas Óbuda edzője a tudása és a csapata mellett annyi babonában bízik, mint Rafael Nadal.

2019.09.02 08:50:41

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

A belga szakvezető még nem tudja, folytatja-e a munkát a magyar női röplabda-válogatott élén.

2019.08.28 21:19:23

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA (összefoglaló), TÖRÖK DÁNIEL (percről percre)

Bleicher Rékáék mindent megtettek a klasszis hollandok ellen – a búcsú szép volt, de továbbjutás nincs.