R. E. B. 2019.08.12 20:53 Frissítve: 2019.08.12 21:43

Női röplabda Eb: szép fotókiállítás nyílt Budapesten

Az augusztus 23-án kezdődő, részben hazai rendezésű női röplabda Európa-bajnokságot népszerűsítendő látványos fotókiállítás nyílt az elmúlt nyolc év „terméséből” a budapesti Aréna Mallban.

Fotókiállítás nyílt az Aréna Mallban (Fotó: Földi Imre)

 

Alig másfél hét van hátra augusztus 23-ig, amikor elkezdődik a Lengyelországgal, Szlovákiával és Törökországgal közös rendezésű női röplabda Európa-bajnokság. A Magyar Röplabdaszövetség fotókiállítást szervezett: az MRSZ hivatalos fotósa, Muzslay Péter az elmúlt nyolc évben „lőtt” képei közül majd' két hétig válogatta ki a legjobbakat, amelyeket kiállítottak a budapesti Aréna Mall bevásárlóközpontban.

Az Eb háziasszonya és egyúttal csapatmenedzser Dobi Edina elmondta, a lányok nagyon keményen készülnek a kontinensviadalra. Egyelőre 18 fős a keret, a most Szombathelyen zajló Savaria-kupa után hirdet csapatot Jan De Brandt szövetségi kapitány. A 2015-ös és a 2017-es Eb-n is szereplő, azóta visszavonuló center egyébként örömmel idézte fel a kedves emlékeket, amelyeket a képek hívtak elő.

Ludvig Zsolt, az MRSZ főtitkára arról beszélt, hogy szépen fogynak a jegyek a magyar vonatkozású mérkőzésekre, de reméli, akár a kiállítás segítségével is sikerül még jobban felhívni a figyelmet az Eb-re.

A fotókiállítás csak egy az Európa-bajnokságot felvezető események közül: szombaton a főváros több pontján bemutatják az Eb-trófeát, aztán vasárnap a torna nyitófesztiválját rendezik meg az eseménynek otthont adó Papp László Sportaréna mellett.

Az Eb augusztus 23-tól szeptember 1-ig tart Budapesten. A házigazda sorrendben Észtországgal, Romániával, Azerbajdzsánnal, Horvátországgal és Hollandiában mérkőzik meg, a hatos csoportból az első négy helyezett jut a nyolcaddöntőbe. 

2019.08.24 17:26:22

Röplabda PAPP BÁLINT, ROSKA EMESE BOGLÁRKA (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Az észtek elleni könnyed siker után a második Eb-meccsét elveszítette Jan De Brandt csapata.

2019.08.23 19:34:57

Röplabda A mérkőzésről tudósított: ROSKA EMESE BOGLÁRKA, PAPP BÁLINT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Elkezdődött a kontinenstorna, az első fordulóban az észtek ellen megérdemelt sikert arattak a magyar hölgyek.

2019.03.07 23:37:26

Röplabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. „A hivatalnak packázásait” kivédeni nem tudó Oszuskánál a 2016–2017-es, a kiscsapatokkal kibabráló, lázálomszerű versenykiírás verte ki végképp a biztosítékot. Vette a kalapját. A Dág visszalépésével nem csupán egy röplabdabástya omlott le.

2019.01.07 14:32:57

Röplabda R. E. B.

A női röplabdakapitány úgy gondolja, tartania kell magát az ígéretéhez.