Női röplabda BL: hatodik meccsét is elbukta a Vasas

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.02.18. 18:11
A Vasas Óbuda 3:0-ra kikapott a román Alba Blaj (Balázsfalva) vendégeként kedden Nagyszebenben, így hat vereséggel zárta a női röplabda Bajnokok Ligája csoportkörét.

A Vasas az első fordulóban bravúros pontszerzéssel kezdett, az azóta klubvilágbajnok, előző idényben BL-döntős Conegliano otthonában kapott ki 3:2-re. A magyar bajnokcsapatot a második fordulóban a francia Nantes győzte le 3:0-ra, míg a sorozat 2018-as finalistája, a román Alba Blaj 3:1-re nyert Érden. A franciák elleni idegenbeli mérkőzésen egy szettet nyert a Vasas, mielőtt saját közönsége előtt 3:0-ra kikapott a Coneglianótól.

A keddi mérkőzésnek – melyre mintegy kilencórás buszozás után hétfő délután érkezett meg a Vasas – semmi tétje nem volt, ugyanis egyik együttes sem juthatott már be a negyeddöntőbe.

A magyar csapat múlt csütörtökön nagy csatában megnyerte a Magyar Kupát, 3:1-re legyőzve a Nyíregyházát. A játékosok azóta hétfő délután Romániában edzettek először. A Vasast irányító lengyel Jakub Gluszak ezen a mérkőzésen azoknak a röplabdázóknak adott lehetőséget, akik a kupadöntőn nem szerepeltek, így a fővárosiak a kezdőjükben hat magyarral álltak fel.

Az első szettet hiába kezdte jól az óbudai együttes, a világ- és Európa-bajnok szerb röplabdázókat foglalkoztató pályaválasztó a játékrész derekán fordított. Hétpontos hazai előnynél megrázta magát a Vasas, jó nyitásaival visszavette a vezetést, és bár két sikeres támadásra volt a meglepetéstől, végül a románok örülhettek.

A második játszma első felében is jól tartotta magát a Vasas, azonban az ekkor már legerősebb felállásával szereplő balázsfalvai együttes ritmust váltott, és könnyedén duplázta meg előnyét. A harmadik felvonás még az előzőnél is simábban alakult, a Blaj egyre magabiztosabban röplabdázott, míg a Vasas játékába egyre több hiba csúszott. A magyar bajnok ezúttal hatpontos hátrányból kapaszkodott vissza elsősorban centere, Ambrosio Melani jó játékának köszönhetően, ám a hajrát a hazai együttes bírta jobban, és megérdemelten nyerte meg a 80 perces találkozót.

A mezőny legeredményesebb röplabdázója a hazaiak világbajnok és kétszeres Európa-bajnok szerb ütője, Bjanka Busa volt 15 ponttal.

A találkozó után Jakub Gluszak az MTI-nek elmondta, a vereség ellenére elégedett játékosai teljesítményével, mert végig nagy csatára késztették a Blajt.

„Szerettem volna azoknak is lehetőséget adni, akik eddig a BL-ben kevesebbet szerepeltek. Jól nyitottunk, nagy nyomást raktunk a románokra. Most az a feladat, hogy a bajnokság hajrájában hasznosítsuk az itt szerzett tapasztalatokat” – fogalmazott a lengyel szakvezető.

A Vasas legjobb játékosa, Ambrosio Melani azt mondta, nagyon boldog, hogy lehetőséget kapott, nem gondolta, hogy ennyire felszabadultan tud majd röplabdázni.

„Fantasztikus, hogy ennyi idősen ilyen csapatok ellen játszhattam, vagy akár csak testközelből nézhettem őket” – értékelte a BL-tapasztalatait a 20 éves center, aki elégedett volt teljesítményével.

NŐI RÖPLABDA BAJNOKOK LIGÁJA
6. FORDULÓ, D-CSOPORT
CSM Volei Alba Blaj (Balázsfalva, román)–Vasas Óbuda 3:0 (23, 16, 21)

Nagyszeben, 1580 néző. Vezette: Sodja (osztrák), Bernström (svéd)
Blaj: Ninkovics 10, Stoltenborg 5, Busa 15, Alekszics 5, Gamma 13, Rus 3. Csere: Popovics (liberó), Baciu 8, Csirovics, Gommans. Vezetőedző: Darko Zakocs
Vasas: Török 5, Ambrosio 12, Kjelstrup 7, Dékány 10, Gyimes 7, Bleicher 1. Csere: Mihály (liberó), Kostelanská. Vezetőedző: Jakub Głuszak
Az eredmény alakulása: I. játszma: 2:1, 3:7, 9:8, 13:9, 17:10, 18:17, 20:22, 22:23. II. játszma: 0:1, 4:2, 9:4, 9:8, 14:9, 20:11, 15:19, 17:19, 17:23, 19:24. III. játszma: 8:4, 10:5, 16:13, 18:18, 21:19, 24:20.
MESTERMÉRLEG
Jakub Gluszak:
– Ezúttal több lehetőséget adtam azoknak a játékosoknak, akik kevesebbszer léphettek pályára a Bajnokok Ligájában. Szerettem volna elismerni az eddig elvégzett munkájukat, biztos vagyok benne, hogy sosem felejtik el az élményt. Nagyon elégedett vagyok a játékunkkal, mert jó szintet hoztunk. Nyomás alatt tartottuk a hazaiakat, sokat kockáztattunk nyitásban, összességében jó munkát végeztünk. Sok pozitív tanulsággal gazdagodtunk a sorozatban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik