Női röplabda BL: a csoportkörbe igyekszik a Vasas

R. E. B.R. E. B.
Vágólapra másolva!
2019.10.07. 21:14
Már idegenben nyerni akar a Vasas a BL selejtezőjében, és meg sem állna a csoportkörig.

Szívhatják a fogukat a békéscsabaiak, hiszen az elmúlt három évben a Bajnokok Ligája selejtezőjében rendre nagyon erős ellenféllel futottak össze – 2017-ben például az olasz Coneglianót sodorta útjukba az élet, a sztáralakulat meg azzal a lendülettel söpörte le a porondról a viharsarkiakat.

Ehhez képest most a bajnok Vasas Óbudának a gyengébb nemzetek, így például Montenegró, majd Albánia vagy Bosznia bajnokát kell eltakarítania az útból, hogy felkerüljön a húszcsapatos főtáblára. Az igazán kedvező sorsolást annak köszönheti, hogy az európai szövetség, a CEV változtatott a kiíráson, és az az ország nem indíthat pluszegyüttest a kvalifikációban, amelynek legalább egy csapata már szerepel a főtáblán, helyettük a kevésbé veretes röplabdanemzetek bajnokai selejtezhetnek – így a Vasasra a montenegrói Luka Bar vár a selejtező második fordulójában.

„Elég időnk jutott a felkészülésre – jegyezte meg Jakub Gluszak, aki az Európa-bajnokság miatt nyolc játékossal kezdte el az idényt. – Tudtuk, hogy a Bajnokok Ligája-meccs lesz az idény első mérkőzése, ennek megfelelően gyakoroltunk. Kezünkben a lehetőség, szeretnénk klubtörténelmet írni.”

Ami a magyar BL-históriát illeti: a Nehézipari Minisztérium, vagyis a NIM csapata 1973-ban megnyerte az akkor még BEK néven futó sorozatot, a BL-ben azonban nem sok babér termett nekünk.

„Ez a sorozat teljesen más szint, mint amit eddig tapasztaltunk – folytatta Gluszak. – Olaszországban vagy Lengyelországban tele vannak a csarnokok, hangos a közönség, a játék sokkal, de sokkal gyorsabb és agresszívabb. Klassz tapasztalat lenne a csapatnak és a klubnak is, ha sikerülne főtáblára jutni, így – az ellenfelet tisztelve persze – a Luka Bar ellen már idegenben nyerni akarunk.”

A szakember szavaiból egyértelműen kitűnik, a két főtáblás hely egyikének megszerzése a cél. Ha a Vasas sikerrel veszi a fordulót, az albán Partizani Tirana vagy a bosnyák ZOK Bimal-Jedinstvo Brcko következhet.

A visszavágót október 15-én rendezik.

NŐI RÖPLABDA BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS
Kedd
18.00:
Luka Bar (montenegrói)–VASAS BUDAPEST (Tv: Digi Sport 1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik