Női röpi: megvan az új magyar kapitány – hivatalos

Vágólapra másolva!
2020.01.09. 17:51
null
Jakub Gluszak irányítja a magyar női röplabda-válogatottat (Fotó: Török Attila)
Jakub Gluszak lett a magyar női röplabda-válogatott új szövetségi kapitánya – olvasható a Magyar Röplabda-szövetség Facebook oldalán.

A lengyel szakember 2018 nyarán vette át a Vasas Óbuda irányítását, melyet első szezonjában Magyar Kupa-bronzéremig és magyar bajnoki címig vezetett. A fővárosi együttessel tavaly ősszel bejutott a Bajnokok Ligája főtáblájára, ahol ezt megelőzően 15 évvel ezelőtt szerepelhetett magyar klub.

Gluszaknak az idény végéig van érvényes szerződése a Vasassal, ám a fővárosiakkal kötött szerződése további egy évre szóló hosszabbítási lehetőséget is tartalmaz.

„Örülök a magyar szövetség pozitív döntésének, de még van néhány részlet, amit tisztáznunk kell. Ugyanakkor azt gondolom, jó úton járunk, hogy megkössük a szerződést” – mondta az MTI-nek a 33 éves szakember, aki korábban öt éven át a lengyel válogatott statisztikusa is volt.

Az előző szövetségi kapitány, Jan De Brandt október végén azt követően távozott, hogy a nemzeti csapat csoportjában csak ötödik lett, így nem jutott tovább a budapesti társrendezésű Európa-bajnokságon.

A magyar válogatott – melyből tavaly nyáron több meghatározó játékos is visszavonult – május-júniusban az Európa-ligában, augusztusban pedig Európa-bajnoki selejtezőn szerepel.

Az elmúlt évek gyakorlatától eltérően külön helyszínen és külön időpontban rendezik meg a férfi és női röplabda Magyar Kupa döntőjét!

A sportági szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint idén a címvédők rendezhetik a bronzmérkőzést és a finálét, így a férfi helyosztóknak február 28-án Kecskemét, a nőinek február 13-án Nyíregyháza ad otthont.

Az erősebb nem képviselőinél a Kecskemét a Kaposvárral, a Pénzügyőr a Kazincbarcikával találkozik a januári elődöntőben, a hölgyeknél a Nyíregyháza a Jászberénnyel, a Vasas az Újpesttel mérkőzik meg a fináléba jutásért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik