MTI 2019.06.16 13:27 Frissítve: 2019.06.16 13:47

Női röpi: Jó lett volna elődöntőbe jutni – Jan De Brandt

Jan De Brandt, a magyar női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya szerette volna, ha csapata elődöntőbe jut az Európa-liga Arany divíziójában, de szerinte a sorozat így is elérte a célját.

 

„Az első négy mérkőzésen sokat cseréltem, mert mindenkinek szerettem volna bizonyítási lehetőséget adni, illetve nem akartam, hogy idő előtt elfáradjanak a játékosok” – összegezte az Európa-liga-szereplést az MTI-nek a belga szakember.

Elmondta, a kezdetektől komoly fizikai munkát végzett a válogatott, nem készültek külön a meccsekre, ezért örül, hogy a hatból csak két olyan összecsapás akadt, amelyen nem lehetett maximálisan elégedett a csapat teljesítményével.

„A horvátok elleni két mérkőzésen voltak komoly hullámvölgyeink, egyébként boldog vagyok attól, amit láttam a lányoktól” – fogalmazott De Brandt. Meglátása szerint a keret tagjai az edzéseken is jól dolgoztak, végig koncentráltak a feladatokra, napról napra jobban teljesítettek.

„Jó lett volna a négyes döntőbe jutni, mert ott még két jó meccs várt volna a csapatra, de a sorozat így is elérte a célját” – nyilatkozta a szövetségi kapitány. Kérdésre elmondta: a válogatott jövő hét elején Mariborban a szlovénokkal közösen készül, azt követően viszont hosszabb szünetet kapnak a játékosok, a közvetlen Európa-bajnoki felkészülés július 11-én kezdődik.

„Spanyolországba, majd Görögországba utazunk edzőtáborozni, utána pedig a szlovákokkal játszunk edzőmeccseket, mielőtt pályára lépünk a Savaria-kupán, ami már az Eb előtti utolsó megméretés lesz” – mondta De Brandt.

A keretszűkítéssel kapcsolatban kijelentette, sok kérdésére választ adott az Európa-liga.

„Már megvan a fejemben az a tizenhatos névsor, amely majd megkezdi az Európa-bajnoki felkészülést. Mindenki megmutathatta magát ebben az egy hónapban, nyilván aki 17. a listán, annak nem túl jó, de minden keretszűkítés ezzel jár” – tette hozzá a szakvezető, aki a 16-os névsorból majd csak közvetlenül a torna előtt nevezi meg azt a 14 főt, amely részt vehet a részben budapesti rendezésű kontinensviadalon.

Hozzátette, a kimaradók közül többeknek egyéni edzésprogramot kell teljesíteniük a nyár folyamán, hogy egy esetleges sérülés esetén pótolni tudják a kieső röplabdázókat.

A magyar válogatott szombaton 3:1-re legyőzte az osztrák csapatot az Európa-liga utolsó fordulójában Budapesten, így négy győzelemmel és két vereséggel csoportja második helyén zárta a sorozatot, a varasdi négyes döntőbe ugyanakkor a spanyolokkal szembeni rosszabb játszmaaránya miatt nem jutott be.

A részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság augusztus 23-án kezdődik, a magyarországi mérkőzések a Papp László Sportarénában lesznek. A magyar főváráson kívül Pozsony, Lódz és Ankara ad még otthont a kontinensviadalnak. A mieink sorrendben az észtekkel, a románokkal, az azeriekkel, a horvátokkal és a hollandokkal találkoznak, a csoportok első négy helyezettje jut a nyolcaddöntőbe.

2020.02.15 22:43:21

Röplabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Szakítsunk a régi megrögzöttséggel, hogy ekkor megyünk ki a konyhába sörért vagy kávéért. Arra ott a meccs!

2019.12.27 10:03:48

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

A sikerkapitány továbbra is aktív. A 91 éves edzőlegendával a Prima Primissima díj apropóján beszélgettünk.

2019.11.18 18:01:32

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

A Vasas Óbuda edzője a tudása és a csapata mellett annyi babonában bízik, mint Rafael Nadal.

2019.09.02 08:50:41

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

A belga szakvezető még nem tudja, folytatja-e a munkát a magyar női röplabda-válogatott élén.

2019.08.28 21:19:23

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA (összefoglaló), TÖRÖK DÁNIEL (percről percre)

Bleicher Rékáék mindent megtettek a klasszis hollandok ellen – a búcsú szép volt, de továbbjutás nincs.