MTI 2019.05.29 21:46 Frissítve: 2019.05.29 22:18

Női röpi El: a magyar válogatott kikapott Horvátországban

A magyar női röplabda-válogatott szerdán 3:1-re kikapott Varasdon a házigazda horvát csapattól az Európa-liga Arany-divíziójának második fordulójában.

A tavaly ezüstérmes, az augusztusi, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar válogatottból ezúttal Bodovics Hanna, Dégi Barbara, Miklai Zsanett és Pallag Ágnes maradt ki. Az első fordulóban a házigazda horvátok 3:2-re nyertek Ausztria vendégeként, míg a magyarok 3:1-re verték a franciákat Nyíregyházán.

A két csapat a tavalyi El-sorozatban is találkozott, akkor mindkét alkalommal a hazai pályán szereplő együttes nyert: Magyarországon 3:1-re, Horvátországban 3:2-re győzött a házigazda.

Az első szettben a horvát válogatott akarata érvényesült: a vendéglátók nagyobb hatékonysággal támadtak, a magyarok pedig többet hibáztak, így Sándor Renáta és Németh Anett vezérletével hiába jöttek fel a hajrában egy pontra, a hazaiaké lett a nyitó felvonás.

A második játszmát is a rivális kezdte jobban, ám a magyarok jó nyitásaiknak, és ezekből vezetett jó támadásaiknak köszönhetően fordítottak, a hajrát pedig négypontos előnnyel kezdték (17:21). A többet hibázó horvát csapat nem adta fel, egyenlített, ám az utolsó labdamenetek megint Szakmáry Grétáék szája íze szerint alakult, így egyenlítettek.

A harmadik felvonásra ezúttal is több helyen változtatott csapatán Jan De Brandt, így például Sándor és Szakmáry helyére a bajnok Vasas ütőjét, Török Katát, valamint az MTK-ban játszó Takács Dorotit küldte be. A magyarok egy ideig ebben a felállásban is tartották a lépést ellenfelükkel, de 11:11 után megtorpantak, ráadásul egyre többet rontottak, a horvátok így könnyedén szerezték meg ismét a vezetést.

A negyedik szettre nem változtatott a magyarok szövetségi kapitánya, és bár rosszul kezdte a játszmát - ötpontos hátrányban is volt –, az egyre bátrabban játszó Török vezette nemzeti csapat a hajrá előtt utolérte riválisát (18:18). A felvonás utolsó szakaszában a Békéscsabán légióskodó Lucija Mlinar, valamint a Bajnokok Ligája-döntős olasz Coneglianóban játszó Samanta Fabris ponterős játékának köszönhetően megint a horvátok domináltak, így megnyerték a közel kétórás mérkőzést.

Az El-ben három csoportban zajlanak a küzdelmek, a kvartettek első helyezettjei csatlakoznak a házigazda horvát válogatotthoz a június 21:22-i varasdi négyes döntőben. Amennyiben a B csoportot a horvát együttes nyeri, akkor a három csoport legjobb másodikja kerül még elődöntőbe.

A belga Jan De Brandt irányította, egy-egy győzelemmel és vereséggel álló nemzeti együttes szombaton Harnes-ban, az első körben legyőzött franciák vendégeként folytatja a sorozatot.

NŐI EURÓPA-LIGA, ARANY-DIVÍZIÓ
B-csoport, 2. forduló

Horvátország–Magyarország 3:1 (21, –22, 17, 21)

2019.09.02 08:50:41

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

A belga szakvezető még nem tudja, folytatja-e a munkát a magyar női röplabda-válogatott élén.

2019.08.28 21:19:23

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA (összefoglaló), TÖRÖK DÁNIEL (percről percre)

Bleicher Rékáék mindent megtettek a klasszis hollandok ellen – a búcsú szép volt, de továbbjutás nincs.

2019.08.28 17:46:18

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

Magyarországnak társrendezőként csupán matematikai esélye maradt nyolcaddöntőbe jutni.

2019.08.26 12:28:41

Röplabda PAPP BÁLINT, ROSKA EMESE BOGLÁRKA (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

A továbbjutás szempontjából nehéz helyzetbe került a 74 perc alatt vereséget szenvedő női röpiválogatott.

2019.08.24 17:26:22

Röplabda PAPP BÁLINT, ROSKA EMESE BOGLÁRKA (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Az észtek elleni könnyed siker után a második Eb-meccsét elveszítette Jan De Brandt csapata.