MTI 2019.05.29 21:46 Frissítve: 2019.05.29 22:18

Női röpi El: a magyar válogatott kikapott Horvátországban

A magyar női röplabda-válogatott szerdán 3:1-re kikapott Varasdon a házigazda horvát csapattól az Európa-liga Arany-divíziójának második fordulójában.

A tavaly ezüstérmes, az augusztusi, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar válogatottból ezúttal Bodovics Hanna, Dégi Barbara, Miklai Zsanett és Pallag Ágnes maradt ki. Az első fordulóban a házigazda horvátok 3:2-re nyertek Ausztria vendégeként, míg a magyarok 3:1-re verték a franciákat Nyíregyházán.

A két csapat a tavalyi El-sorozatban is találkozott, akkor mindkét alkalommal a hazai pályán szereplő együttes nyert: Magyarországon 3:1-re, Horvátországban 3:2-re győzött a házigazda.

Az első szettben a horvát válogatott akarata érvényesült: a vendéglátók nagyobb hatékonysággal támadtak, a magyarok pedig többet hibáztak, így Sándor Renáta és Németh Anett vezérletével hiába jöttek fel a hajrában egy pontra, a hazaiaké lett a nyitó felvonás.

A második játszmát is a rivális kezdte jobban, ám a magyarok jó nyitásaiknak, és ezekből vezetett jó támadásaiknak köszönhetően fordítottak, a hajrát pedig négypontos előnnyel kezdték (17:21). A többet hibázó horvát csapat nem adta fel, egyenlített, ám az utolsó labdamenetek megint Szakmáry Grétáék szája íze szerint alakult, így egyenlítettek.

A harmadik felvonásra ezúttal is több helyen változtatott csapatán Jan De Brandt, így például Sándor és Szakmáry helyére a bajnok Vasas ütőjét, Török Katát, valamint az MTK-ban játszó Takács Dorotit küldte be. A magyarok egy ideig ebben a felállásban is tartották a lépést ellenfelükkel, de 11:11 után megtorpantak, ráadásul egyre többet rontottak, a horvátok így könnyedén szerezték meg ismét a vezetést.

A negyedik szettre nem változtatott a magyarok szövetségi kapitánya, és bár rosszul kezdte a játszmát - ötpontos hátrányban is volt –, az egyre bátrabban játszó Török vezette nemzeti csapat a hajrá előtt utolérte riválisát (18:18). A felvonás utolsó szakaszában a Békéscsabán légióskodó Lucija Mlinar, valamint a Bajnokok Ligája-döntős olasz Coneglianóban játszó Samanta Fabris ponterős játékának köszönhetően megint a horvátok domináltak, így megnyerték a közel kétórás mérkőzést.

Az El-ben három csoportban zajlanak a küzdelmek, a kvartettek első helyezettjei csatlakoznak a házigazda horvát válogatotthoz a június 21:22-i varasdi négyes döntőben. Amennyiben a B csoportot a horvát együttes nyeri, akkor a három csoport legjobb másodikja kerül még elődöntőbe.

A belga Jan De Brandt irányította, egy-egy győzelemmel és vereséggel álló nemzeti együttes szombaton Harnes-ban, az első körben legyőzött franciák vendégeként folytatja a sorozatot.

NŐI EURÓPA-LIGA, ARANY-DIVÍZIÓ
B-csoport, 2. forduló

Horvátország–Magyarország 3:1 (21, –22, 17, 21)

2020.05.03 17:49:15

Röplabda MTI

A 44 éves brazil kiválóság visszavonulásáról a brazil és az olasz média számolt be vasárnap.

2020.03.01 23:35:11

Röplabda SZABÓ GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A 2001-es arcok továbbra is itt vannak a fedélzeten.

2020.02.15 22:43:21

Röplabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Szakítsunk a régi megrögzöttséggel, hogy ekkor megyünk ki a konyhába sörért vagy kávéért. Arra ott a meccs!

2019.12.27 10:03:48

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

A sikerkapitány továbbra is aktív. A 91 éves edzőlegendával a Prima Primissima díj apropóján beszélgettünk.

2019.11.18 18:01:32

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

A Vasas Óbuda edzője a tudása és a csapata mellett annyi babonában bízik, mint Rafael Nadal.