Női röpi Challenge-kupa: már csak az aranyszettben bízhat a Nyíregyháza

Vágólapra másolva!
2023.10.11. 22:03
null
Kikapott az első fordulóban a Nyíregyháza (Fotó: Facebook/Fatum-Nyíregyháza)
A Nyíregyháza 3:1-re kikapott a spanyol Andalucia otthonában a női röplabda Challenge-kupa első fordulójában, a 32 közé jutásért rendezett párharc első mérkőzésén, szerdán.

A visszavágót, amelyen a nyírségieknek 3:0-s vagy 3:1-es siker után az aranyszettet is meg kell nyerniük a továbbjutáshoz, jövő szerdán rendezik a szabolcsi vármegyeszékhelyen.

A nyíregyháziak – akik a magyar bajnokságot majd csak szombaton kezdik meg – kedden késő este érkeztek meg az andalúziai Dos Hermanasba. Tomás Varga vezetőedző nem számíthatott Valerin Carabalira, mert a kolumbiai légiós nemrég még olimpiai selejtezőt játszott a válogatottal, s majd csak jövő héten csatlakozik a csapathoz.

A szerdai összecsapás első szettjében a Nyíregyháza végig alárendelt szerepet játszott, támadási hatékonysága nem volt megfelelő, simán hátrányba került. A második játszmára rendezte sorait a Magyar Kupa bronzérmese, és a fejavuló nyitásfogadásának köszönhetően, a szerb Ivana Jeremics vezérletével egalizált.

A harmadik etapra ismét jelentősen változott a mérkőzés képe, a hazaiak magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak, és remek nyitásaiknak hála újra nagy különbségű részsikert arattak. A negyedik felvonásban Tóth Fruzsináék 12:9-nél még vezettek, de a hazaiak sorozatban öt szerzett ponttal fordítottak, s már nem engedték ki a kezükből a győzelmet.

A 120 perces összecsapás legeredményesebb játékosa a vendégek szerb átlója, Nina Kocics volt 21 ponttal. A visszavágót jövő szerdán rendezik Nyíregyházán.

RÖPLABDA
Női Challenge-kupa
A 32 közé jutásért, 1. mérkőzés:

FP PRO Voley Andalucia (spanyol)–Fatum Nyíregyháza 3:1 (15, –19, 15, 22)
Fatum: Jeremics 13, Földi, Kocics 21, Galvao 6, Lászlop 5, Antivero 8. Csere: Tóth F. (liberó), Szabó L. Edző: Tomás Varga
MESTERMÉRLEG
Tomás Varga:
– A mérkőzést sok pontatlansággal kezdtük. Valójában az egész találkozó alatt nem tudtuk eltalálni a nyitásokat, és az ellenfelünk ezt kihasználta. Nem fogunk csüggedni, mert tudjuk, mi az, amin javítani és változtatni kell a hazai visszavágóig, és ezen fogunk dolgozni. Elveszítettük az első meccset, de a továbbjutás még nem dőlt el.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik