Női röpi BL: a Vasas idegenben szettet csent a Nantes-tól

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.01.21. 21:38
null
A Vasas szettet csent, de meccset nyerni nem tudott (<a href="https://www.facebook.com/vasasroplabda/?__tn__=%2Cd%2CP-R&amp;eid=ARAYqr94DxTSgGa1Eeu_9AVDoU07dX1rlBcZk3dFaR11l50USlLiJNosILjNJx8Oon1xToE5_xyeIofg" target="_blank">Fotó: Vasas Röplabda</a>)
A Vasas Óbuda négyszettes vereséget szenvedett a Bajnokok Ligája D-csoportjában az élen álló Nantes otthonában. A magyar bajnok ugyan nagyot harcolt, ám négy fordulót követően továbbra is egy ponttal áll és az utolsó a kvartettben.

A Vasas az első fordulóban bravúros pontszerzéssel kezdett, a klubvilágbajnok olasz Conegliano otthonában kapott ki 3:2-re. A magyar bajnokcsapatot a második fordulóban, Érden a francia Nantes győzte le 3:0-ra, míg a sorozat 2018-as döntőse, a román Alba Blaj 3:1-re nyert Érden. A Nantes ezzel szemben két győzelemmel és egy vereséggel a csoport második helyéről várta az összecsapást.

A magyar bajnok hétfőn Amszterdamon keresztül repült a francia városba, ahol ahatalmas sportkomplexumban – több csarnokot és fedett teniszpályát is láthattak a játékosok a létesítményben – annak ellenére meglepetésre készült, hogy nem a legjobb előjelekkel várta a találkozót. Feladóátlója, Villám Lilla bokasérülése miatt el sem tudott utazni Franciaországba, míg az együttes liberójátékosa, Mihály Dorka vírusos betegség miatt az éjszakát kórházban töltötte, így ő sem volt ott a kezdésnél a zsúfolásig megtelt, 2500 néző befogadására alkalmas csarnokban.

Az első szettben a magyar csapat sokáig vezetett, és egészen a végjátékig egyenrangú ellenfele volt francia riválisának. Hiába vezetett azonban 20–18-ra a Vasas, a végén sokat rontott, így hátrányba került.

A második felvonásra alaposan feljavult, és nagyszerűen röplabdázott a Vasas, már a játszma közepére nyolcpontos előnyt épített ki, amit aztán magabiztos játékkal egészen a játékrész végéig növelni tudott. A harmadik játszmában a Vasas tartotta az előzőben mutatott színvonalat, de ezúttal a Nantes is jól játszott, így egészen a hajráig szoros volt az állás. Ott ismét megvolt a lehetősége a budapesti együttesnek arra, hogy meglepetést okozzon, ám két hibája megpecsételte a sorsát.

A negyedik szett közepéig néhány pontos különbségen tudta tartani hátrányát a magyar bajnok, a Nantes azonban a hajrá előtt még egyszer magasabb sebességre kapcsolt, amire már nem volt válasza Jakub Gluszak csapatának, így vereséget szenvedett az egyébként remek színvonalú találkozón.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a hazaiak feladóátlója, Lucille Gicquel volt 22 ponttal.

RÖPLABDA
NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
4. FORDULÓ
D-CSOPORT
VBNantes (francia)–Vasas Óbuda 3:1
(23, –15, 22, 18)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik