MTI 2020.03.29 11:34 Frissítve: 2020.03.29 13:21

Női röpi: Az Eb-selejtezők miatt elmaradhat az Európa-liga – Németh Anett

A tavalyi év legjobb magyar női röplabdázójának választott Németh Anett szerint idén elmarad a válogatottak Európa-liga-sorozata.

 

A feladóátló poszton szereplő játékos az M1 aktuális csatornán úgy vélekedett, az Európa-ligának – amelyet május végéről, illetve június elejéről halasztottak el a koronavírus-járvány miatt – nem talál majd új időpontot a kontinentális szövetség (CEV), mert nyáron rendezik az Európa-bajnoki selejtezőket is.

„Szerintem az Európa-ligát idén nem fogják megrendezni, de bízom benne, hogy az Európa-bajnoki selejtezőket nem fogja befolyásolni a jelenlegi helyzet, azokra fel tudunk majd készülni és le fogjuk tudni játszani" – mondta az észak-amerikai Coastal Carolina Egyetem játékosa és hallgatója, aki másodéves a nemzetközi menedzsment szakon.

Németh a közelmúltban tért haza az Egyesült Államokból, ezért napjait önkéntes házi karanténban tölti. Mint elmondta, érzése szerint egyelőre jól sikerül megoldania a tanulmányi feladatait, hiszen Amerikában egyébként is rendkívül népszerű az online oktatás, vagyis számára nem volt éles a váltás.

„Nyilván nem olyan egyszerű, mintha bejárhatnék az óráimra, és személyesen kérdezhetnék a tanáraimtól, de minden jól működik" – magyarázta.

Hangsúlyozta: nagyon hiányzik neki, hogy nem edzhet, és nincs lehetősége röplabdázni, de itthon is formában tartja magát erőnlétileg.

Az észak-amerikai egyetemi bajnokság minden szezonban legkésőbb december elején véget ér, a tavasz pedig a hosszú alapozás és az edzőmérkőzések, felkészülési tornák időszaka, ezeket törölték el a világjárvány miatt.

A 20 éves Németh Anett kifejtette, hogy az Egyesült Államokban más stílusban játsszák a röplabdát, inkább a dinamikára, az erőre összpontosítanak, de neki Forman József személyében magyar edzője van, aki a technikára is nagy hangsúlyt fektet.

Hozzáfűzte, egyszer mindenképpen szeretne valamelyik európai élbajnokságban játszani és az európai kupaporondon szerepelni, de jelenleg nincsenek megkeresései, mert minden klub tudja, hogy a tanulmányai még Amerikához kötik.

 

2020.05.03 17:49:15

Röplabda MTI

A 44 éves brazil kiválóság visszavonulásáról a brazil és az olasz média számolt be vasárnap.

2020.03.01 23:35:11

Röplabda SZABÓ GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A 2001-es arcok továbbra is itt vannak a fedélzeten.

2020.02.15 22:43:21

Röplabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Szakítsunk a régi megrögzöttséggel, hogy ekkor megyünk ki a konyhába sörért vagy kávéért. Arra ott a meccs!

2019.12.27 10:03:48

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

A sikerkapitány továbbra is aktív. A 91 éves edzőlegendával a Prima Primissima díj apropóján beszélgettünk.

2019.11.18 18:01:32

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

A Vasas Óbuda edzője a tudása és a csapata mellett annyi babonában bízik, mint Rafael Nadal.