Férfi röpi NB I: a kupavereség után javított a Kaposvár

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.01.26. 20:52
A címvédő Kaposvár 3:0-ra győzött hazai pályán a Sümeg ellen a férfi röplabda NB I-ben.

A somogyiak szerdán – miután az idegenbeli vereség után hazai pályán is kikaptak a Szolnoktól – húsz éve először nem jutottak a Magyar Kupa fináléjába.

FÉRFI RÖPLABDA NB I
Fino Kaposvár SE–Sümegi RE 3:0 (13, 17, 23)
Kaposvár, 200
néző. V: Bátkai-Katona, Szarka.
Fino Kaposvár SE: Nagy J. 2, Szabó Bence 1, Dávid Z. 8, Csányi 8, Bögöly 6, Bozóki 16. Csere: Deák (libero), Kalmár 2, Kiss M. 5, Szabó Barna 4. Vezetőedző: Demeter György.
Sümegi RE: Dolgos 2, Kaposi 9, Iván 6, Nagy P. 8, Illés 2, Kotin 1. Csere: Hartinger (libero), Sárközi (libero), Dober. Vezetőedző: Mészáros Péter.
Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:4, 16:11, 21:11. II. játszma: 8:4, 16:9, 21:13. III. játszma: 8:5, 16:14, 21:19.
Demeter György: – A kötelező mérkőzések mindig nehezek, a szerdai Magyar Kupa-találkozó után pedig különösen nehéz helyzetben voltunk. Örülök, hogy magabiztosan nyertünk. Szintén bizakodásra adhat okot, hogy azok a játékosok is jól teljesítettek, akik eddig kevesebb játéklehetőséget kaptak, és egy saját nevelésű újoncot is avathattunk Szabó Barna személyében.
Mészáros Péter: – Titkon bíztunk benne, hogy már az első szettben is csak a fiatalok lépnek pályára a kaposvári együttesben. Amit elterveztünk, így is megvalósítottuk, jelen pillanatban ennyi van bennünk.

PTE-PEAC C-DOKI–Dunaferr SE 0:3 (-13, -16, -10)
Pécs, 100 néző. V.: Kiss Z., Szabó Zs.
PTE-PEAC Pécs: Storcz, dr. Horváth B., Portik, Fodor, Várhalmi, Demeter. Csere: Pólics (libero), Wolfarth, Szabó T., Szabó G. Vezetőedző: Gyöngyösi Zoltán.
Dunaferr SE: Stefanovics, Hatvany Zs., Gebhardt N., Kiss M., Móró, Bohnicsek. Csere: Gebhardt Á. (libero), Hartyányi (libero), Kholmann, Tomanóczy B., Szabó P., Csizmadia, Guzmics. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
Gyöngyösi Zoltán: – A felnőtt csapatunk sajnos nincs egy súlycsoportban a Dunaferr együttesével. Ennél azért szerettünk volna több pontot szerezni, de a vége felé fél szemmel már a junior találkozóra összpontosítottunk.
Tomanóczy Tibor: – Nagyon köszönöm a csapatnak azt a tisztességes hozzáállást, mellyel ilyen különbséggel sikerült legyőznünk a pécsi együttest. A fiúk végig koncentrált, erőtől duzzadó játékot mutattak. A meccs elejétől kezdve nem adtunk esélyt a hazaiaknak, akik néha megpróbáltak megállítani bennünket, de ez nem sikerült nekik. A győzelmünk egy pillanatig sem forgott veszélyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik