Férfi röpi El: másodszor kaptak ki a magyarok

ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Kakanj)ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Kakanj)
Vágólapra másolva!
2019.06.02. 22:20
null
A bosnyák játékosok visszavágtak Keen Cameronéknak (pirosban) (Fotó: Földi Imre)
A magyar férfi röplabda-válogatott 3:1-re kikapott a bosnyákok otthonában vasárnap az Európa-liga ezüst divíziójának harmadik fordulójában.

 

„Mi a fene?” – és vegyük úgy, hogy a fene helyett egy másik f-betűs szóval konstatálták néhányan a szombat délutáni edzés után, hogy a görögök voltaképpen simán, 3:0-ra győzték le az Európa-liga Ezüst-divíziójában eddig veretlen osztrákokat. Mielőtt különösebb matekozás indult volna – ha mi nyerünk otthon a görögök ellen és… –, Bogdan Tanase szövetségi kapitány gyorsan leszögezte, nagyon nehéz meccs vár rájuk vasárnap este. „A bosnyákok tudják, ha valamit is el akarnak érni, ez az utolsó esélyük, hogy győzzenek” – jegyezte meg a szakember.

S milyen igaza lett…

Kérdés, hogy Tanase idegesebb az átlagosnál a meccsnapon vagy szimplán a srácokat akarta „üzemi hőfokra” melegíteni, mindenesetre a dicséretek mellé a „túl sok a hiba” vagy „kétezredszer mondom, hogy ne így csináld!” formájában jutott néhány dorgálás is a meccsnapi, igen pörgősre sikerült edzésen.

Összességében amúgy felszabadultan készült a csapat a Nyíregyházán 3:1-re legyőzött bosnyákok ellen. A meccs előestéjén például a játékosok óriási nevetések közepette tanítottak nyelvtörőket és persze a minden külföldinél elmaradhatatlan káromkodásokat a válogatott román statisztikusának, és az összecsapás előtt sem lehangoltan melegítettek focizva a minden „pórusából” cigarettafüstöt árasztó csarnokban.

Aztán az első játszma kezdetén gyorsan az arcokra fagyott a mosoly. Az ellenfél 10:4-re elhúzott, Tanase idegesen perelt a riválist az általa roppantul utált amatőr buta hibákkal, összességében gyenge fogadással és sánccal segítő játékosaival. Hiába Kalmár Ákos jó játéka vagy a feladóposzton Keen Cameront remekül váltó Magyar Bálint két blokkja, a pireuszi csarnokkal ellentétben majdnem teltházas kakanji lelátó örülhetett.

A második játszmában sokat javult a mieink játéka, ráadásul bár a válogatott sem nyitott jól, a hazai csapat egészen hitványul szervált, jellemző, hogy egy hárított játszmalabda után nyitáshibával adta a felvonást a magyaroknak.

„Túl sok a hiba” – villant be a Tanase-idézet a folytatást látva, mert tényleg sokat rontott a társaság, a kapitány kínjában rövid időre lekapta az eddigi meccseken vezérbikaként játszó és küzdő, ám ezúttal csak küszködő Dávid Csanádot. A csapatkapitány Szabó Alpár próbált az egyre inkább fonalat vesztő társaság élére állni, ami a harmadik játszmában nem hozott eredményt, és a negyedikben is csak majdnem. Hiába vezetett akkor 21:19-re az együttes, a bosnyákok a lelkes szurkolók előtt nem hagyták lendületbe jönni, így ahogy Szabóék hazai pályán, az ellenfél a sajátján nyert 3:1-re.

Folytatás szombaton, Kaposváron, Görögország ellen – az sem lesz könnyű….

EURÓPA-LIGA, FÉRFIAK, EZÜST-DIVÍZIÓ, A-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Bosznia-Hercegovina–Magyarország 3:1 (14, –20, 17, 22)
Kakanj, 1100 néző. Vezette:
Tyubilov (orosz), Kolos (bosnyák)
Bosznia-Hercegovina:
VIDOVIC 1, Ristic 12, Colo 11, OSMANOVIC 22, N. SORMAZ 16, Gajic 2
Csere:
Lukic (liberó), Didovic 1, Milovanovic. Szövetségi kapitány: Edin Bakovic
MAGYARORSZÁG:
Keen 2, Bozóki 8, Szabó A. 8, KALMÁR 8, Dávid Cs. 14, Flachner D. 6
Csere:
Bán (liberó), MAGYAR 6, Horváth K. Szövetségi kapitány: Bogdan Tanase
Az eredmény alakulása.
1. játszma: 0:1, 10:4, 15:8, 19:10, 20:14, 24:14. 2. játszma: 0:3, 5:5, 10:11, 15:17, 18:22, 19:24. 3. játszma: 1:2, 6.4, 11:6, 15:8, 18:11, 21:14, 24:17. 4. játszma: 1:2, 7:4, 11:8, 16:15, 19:21, 22:22, 24:22
MESTERMÉRLEG

Edin Bakovic:
– Ez a bosnyák válogatott első győzelme kilenc év után, szóval nagyon boldogok vagyunk, ez hatalmas motivációt ad nekünk a folytatásra. Igyekeztünk javítani a nyitásainkon, és a jó fogadással győzni lehet. Idegenben a magyarok voltak jobbak, itthon most mi.
Bogdan Tanase:
– Nagyon fáradtak már a játékosok, kimerítő, hogy hat-hét röplabdázó szerepel, és az edzésen is kevesen vagyunk, nehéz, ha nincs alkalmunk hat a hat ellen gyakorolni. Éppen ezért vagyok nagyon büszke rájuk, mert annak ellenére, hogy sok pillanatban fáradtnak éreztem őket, nagyon akartak és küzdöttek.

AZ ÁLLÁS
1. Görögország 3
2 1
7:4 6
2. Ausztria 3
2
1 6:4 6
3. MAGYARORSZÁG 3
1 2 5:7 3
4. Bosznia-Hercegovina 3
1 2 4:7 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik