Férfi röpi BL: Pádárékra olasz, Barótiékra orosz ellenfél vár

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.02.20. 14:29
A Pádár Krisztiánt foglalkoztató orosz Fakel Novij Urengoj az olasz Perugia, míg Baróti Árpád csapata, a lengyel Zaksa Kedzierzyn-Kozle az orosz Kuzbassz Kemerovo együttesével találkozik a férfi röplabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

Az európai szövetség (CEV) csütörtöki sorsolásán az is eldőlt, hogy a szibériaiak hazai pályán kezdenek, Barótiék ugyanakkor a visszavágót vívhatják saját közönségük előtt. A párharcokat március 3. és 5., illetve 10. és 12. között rendezik.

Papíron Pádáréknak lesz nehezebb dolguk, ugyanis a Perugiában olasz és amerikai válogatott röplabdázók mellett két Európa-bajnok szerb játszik, valamint a csapatot erősíti a négyszeres BL-győztes, kubai származású, de már lengyel válogatott Wilfredo León is.

A magyar válogatott játékosok csapatai továbbjutásuk esetén az elődöntőben egymással mérkőzhetnek a fináléért.

Az idei sorozat nagy meglepetése, hogy a tavaly döntős, hatszoros aranyérmes orosz Zenit Kazany már a csoportkört sem „élte túl”, és a 2007–2008-as idény óta először nem jutott az egyenes kieséses szakaszba.

A nőknél is sorsoltak, itt a nyolc között két olasz–török párharc is lesz, közte a címvédő Novara és a Fenerbahce összecsapásával. A női játéknapok megegyeznek a férfiakéval.

Az elődöntőket mind a két nemnél március 24. és 26., illetve április 7. és 9. között rendezik, míg a finálékat május 16-án játsszák Berlinben.

FÉRFI RÖPLABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ

Trentino Itas (olasz)–Jastrzebski Wegiel (lengyel)
Knack Roeselare (belga)–Cucine Lube Civitanova (olasz)
Kuzbassz Kemerovo (orosz)–Zaksa Kedzierzyn-Kozle (lengyel)
Fakel Novij Urengoj (orosz)–Sir Sicoma Monini Perugia (olasz)

NŐK
Dinamo Moszkva (orosz)–VakifBank Istanbul (török)
Fenerbahce Opet Istanbul (török)–Igor Gorgonzola Novara (olasz)
Savino Del Bene Scandicci (olasz)–Eczacibasi VitrA Istanbul (török)
Allianz MTV Stuttgart (német)–A.Carraro Imoco Conegliano (olasz)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik