Férfi röpi BL: végül nem jutott tovább a Kaposvár

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2023.10.29. 21:02
null
A kaposváriak a továbbjutás kapujában voltak a torna utolsó meccse előtt, ám ott is ragadtak (Fotó: kaposvarvolley.hu)
A Kaposvár a papírformának megfelelően 3:0-ra legyőzte az északmacedón OK Strumicát a férfi röplabda Bajnokok Ligája burgaszi első selejtezőkörének harmadik fordulójában. A kaposváriak továbbjutásához a házigazdák győzelme kellett volna a montenegrói OK Budva ellen, ám a vendégek meglepetésre simán győztek, s megelőzték a somogyiakat.

 

A kaposváriak így két győzelemmel és egy vereséggel zárták a tornát, és amennyiben a csoport zárómeccsén a házigazda Burgasz az erőviszonyoknak megfelelően legyőzi a montenegrói OK Budvát, akkor a somogyiak a második körbe jutnak.

A csoportból az első kettő jut tovább, ahol a versenyben maradt nyolc együttes két újabb négyes csoportban küzd az egy-egy továbbjutó, már főtáblát érő helyért.

FRISSÍTÉS, 20.55

A Fino Kaposvár végül nem jutott tovább a selejtezőkörből, mivel a torna utolsó mérkőzésén, a montenegrói OK Budva 3:0-ra legyőzte a házigazda Nyeftohimik Burgaszt.

A kaposváriak két győzelemmel és egy vereséggel zárták a tornát, akárcsak montenegrói és bolgár ellenfelük, de jobb játszmaarányának köszönhetően utóbbi kettő jutott tovább a második selejtezőkörbe.

RÖPLABDA

Férfi Bajnokok Ligája, selejtező, 1. csoportkör, 3. forduló, Burgasz
OK Strumica (északmacedón)–Fino Kaposvár 0:3
(–20, –15, –18)
Burgas, 50 néző. V.: Visan (román), Mylonakis (görög).
STRUMICA: Richliev, Milev 12, Grkovski 6, Ilijev 1, Globocki 10, Nakov 5. Csere: Mihailov (liberó), Milev, Smilkov, Arapov, Stankov 1. Vezetőedző: Kiril Ricliev
FINO: Novoselov 6, Magyar 4, Hubicska 10, Iván B. 4, Baróti 13, Bögöly 13. Csere: Bozóki (liberó). Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics

Nyeftohimik Burgasz (bolgár)–Budva (montenegrói) 0:3 (–20, –24, –15)

A végeredmény: 1. OK Budva 6 pont (7:3), 2. Nyeftohimik Burgasz 6 (6:3), 3. Fino Kaposvár 6 (6:4), 4. OK Strumica 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik