Férfi röpi: az U20-as válogatott sikere Szlovénia ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.26. 21:23
null
Amit a magyar együttes szakvezetője tegnap hiányolt a csapatából, azt ma megkapta
Az U20-as magyar férfi röplabda-válogatott Európa-bajnoki selejtezőn négyszettes meccsen nyert Szlovénia ellen.


A szombati első találkozónak az volt a kérdése, hogy mennyire viselte meg a magyar csapatot az első napi vereség, és az, hogy megsérült az egyik legjobbjuk, Gebhardt Norbert, illetve a szlovénokból mennyit vett ki a finnek elleni, késő estébe nyúló, ötjátszmás mérkőzés.

A kétszáz, többségében magyar szurkoló nagy ovációval fogadta, hogy a hazai csapat az elején szinte állva hagyta a fehér mezes szlovénokat, 7:1-re is vezetett, s négy-öt pontos előnyét végig tartva végül öt játszmalabdából a másodikat kihasználva hozta az első játszmát (25:20). Sokat javult a nyitásfogadás, ezúttal remekül működött a blokkunk is, és Pádár Krisztián bombái ezúttal is ellenállhatatlanok voltak.

A második játszmában már fej-fej mellett haladtak a csapatok, 11:11 után léptek meg a mieink három ponttal, de ezután meg a szlovénok szereztek három pontot, a második technikai szünetben így is a mieink vezettek eggyel. A végjátékban viszont egyértelműen a magyar csapat akarata érvényesült, Pádár mellett a center Sow Ábrahám teljesítménye is kiemelkedő volt, csakúgy, mint a liberóé, Bene Róberté (25:19).

A harmadik játszma is szorosan kezdődött, de aztán az első technikai szünet után megtört a mieink lendülete, mintha ekkor elfáradtak volna egy kicsit a fiúk. A végén 14 játszmalabdájuk volt dél-nyugati szomszédainknak, akik már az elsőt ki is használták (10:25).

A negyedikben azonban megint összekapták magukat a mieink, a játszma közepén átvették a vezetést, és a második technikai szünetben már négy ponttal is vezettek. A végén aztán már egyértelműen a magyar csapat akarata érvényesült, amelynek hat meccslabdája is volt, s amelyből stílszerűen Pádár Krisztián bombájával a másodikat értékesítették is (25:19).

„Nagyot küzdöttek a fiúk, és mindent megtettek a győzelemért – mondta Tomanóczy Tibor szakvezető. – Ez most igazi csapatmunka volt. Elhitték, hogy nyerhetnek, ami viszont tegnap hiányzott. Bízom benne, hogy holnap is jól folytatjuk, és akkor meglesz az áhított továbbjutás.”

FÉRFI RÖPLABDA, U20-AS EURÓPA-BAJNOKI-SELEJTEZŐ
MAGYARORSZÁG–SZLOVÉNIA 3:1 (20, 19, –10, 19)

Dunaújváros, 200 néző. Vezette: Pindral (lengyel), Batjuk (ukrán).
MAGYARORSZÁG: TÖRÖK R. 1, BLÁZSOVICS 10, SOW 14, Pádár 21, Banai 8, Krupánszki 8. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Bene (liberó), Gönczi, Török P., Stefanovics. Szövetségi kapitány: Tomanóczy Tibor
SZLOVÉNIA: Drvaric 1, Stern 6, Kozamernik 10, VIDMAR 12, Donik 9, Okroglic 1. Csere: Gasparin (liberó), Vrhunc 1, Rojnik 8, Uremovic, KUMER 10, Drobnic. Szövetségi kapitány: Iztok Ksela.
A mérkőzés alakulása: 1. játszma: 8:3, 24:19. 2. játszma: 7:8, 14:11, 16:16, 19:16. 3. játszma: 6:8, 8:16, 10:24. 4. játszma: 6:8, 9:9, 16:12, 22:17.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik