Palermo – Roma nevű fáklyásmenet

168774 168774168774 168774
Vágólapra másolva!
2015.10.04. 15:10
Vasárnap délután, a kellemes dél-olasz napsütésben újra csapatunkra került a sor, hogy bajnoki mérkőzésen lépjen pályára. Sajnos a hétközi...

Vasárnap délután, a kellemes dél-olasz napsütésben újra csapatunkra került a sor, hogy bajnoki mérkőzésen lépjen pályára. Sajnos a hétközi BL szereplés igen soványra sikerült, de ezt már szétfeszítettük legalább két posztban. Ezt most hagyjuk is, hiszen csapatunk Palermoban egy igen kellemetlen találkozóra számíthatott, sőt talán Garcia sorsáról szintén dönteni hivatott ez a hetedik fordulóból jegyzett bajnoki.

A kezdőt meglátva már csak legyint az egyszeri romanista. Csóró Garcia annyi fantáziával nincs megáldva, hogy legalább egy-két poszton próbáljon újítani? Ezek szerint nincs. Szczesny - Digne - DDR - Manolas - Torosidis - Pjanic - Ninja - Florenzi - Falque - Gervinho - Salah tizeneggyel képzelte el két vállra fektetni a „rózsaszín párducot”. Szerencsére az első fél óra jobb kedvre derített, mint amire számítottam. Csapatunk tovább folytatja a hullámvasutazást, amit nehéz megszokni, de okoz néhány kellemes percet, ez kétségtelen.

Évek óta nem látott dolog történt a mérkőzés harmadik percében, a csapat első akciójából eredményes tudott lenni. Egy kiváló kényszerítő végén Pjanic került kihagyhatatlan helyzetbe, amit a középpályás értékesített is. A gólpasszt Florenzitől kapta, aki végre nem szélső védőként kapott szerepet. 0-1! Egyből a gól után Szczesny meglehetősen sután tört ki kapujából, de a labda elment keresztbe, de ezt talán hagyjuk!

Szerencsére a lendület és a mák nem apadt. Negyedóra játékot követően már kettő volt a vendég Roma előnye. Salah lódult meg a jobb szélen, és ügyesen próbált centerezni Pjanic irányába, a labda elakadt egy védő lábán, de eljut Pjanichoz, aki igencsak ügyetlenül próbálta továbbítani a golyót, ami végül csak átkerült Florenzi elé. Az olasz válogatott játékos már nem tökölt tovább, kapura fordult és kilőtte a felső sarkot. Nagy szerencse, szép gól! 0-2

Alig 30 perc telt el a találkozóból, amikor újabb Roma gólt ünnepelhettünk. Gervinho viszonylag váratlanul a bepassz helyett cselezéssel próbálkozott a balszélről. Miután két embert elfektetett nemes egyszerűséggel kilőtte újra a felső sarkot. Kiváló egyéni teljesítmény, újabb csodaszép gól. 0-3

Ezt követően inkább egymással foglalatoskodtak a játékosok, kicsit bekeményített a hazai alakulat és több hegyesebb szabálytalansággal vetették észre magukat. Ettől függetlenül pontrúgásokból több esetben okoztak némi problémát a vendég kapu előtt, de a gól elmaradt részükről az első játékrészben. Nem hiszem, hogy kívánhat jobb első félidőt a szurkoló!

Vendég oldalon csere nélkül tértek vissza a játékosok a második félidőre, a hazaiak hadba küldték Gilardinot. Gyorsan egy nagy Digne lövéssel jelezte a Roma tovább kívánja folytatni a rohamozást. Pár perccel később Salah maradt le egy nagyon kecsegtető középre adott labdáról. Majd a mérkőzés szépen csöndben álomba fulladt. Ezt az édes szunyát rázta fel a sokat látott Gilardino. Egy hosszú átadást vett le gyönyörűen, majd etette meg DDR-t és gurított a hosszú alsóba. 1-3. Kár érte, még akkor is, ha szépen csinálta Gila.

Ez az eseménysor felrázta a Romat, Falque hagyott ki egy óriási ziccert. Viszont ez a támadóbb felfogás több területet hagyott a palermói kontráknak. Szerencsére a lescsapda jól működött Gilardino kiugrásai ellen. Bátor és veszélyes fegyver ez, ami ma nem sült be!

Garcia is unhatta a visszalassuló találkozót, mert olyanokat kezdett cserélni, amit nagyon ritkán látunk tőle. Két új játékos is debütált a fővárosiaknál. Igen kettő, és igen a fővárosiaknál! Előbb Emerson érkezett Falque helyére, igazából balszélsőnek. Sajnos igen észrevehetetlen volt abban a közel fél órában, amit a pályán tölthetett.

Később, az utolsó tíz percre Gyömbér jött Florenzi helyére. Ezek azért olyan dolgok, amiket észre kell venni, más kérdés, hogy megint kívülről utasították erre a dilettáns mestert, vagy magától volt annyi esze, hogyha nem használja keretét elfogy az egész csapat október közepére. Győzelem esetén nyilvánvaló kevésbé fontosak ezek a kérdések, de azért a jegyzetfüzet jobb sarkába felírtuk. A mai meccs 28 perc alatt meglett, a többi már csak egy ügyes időhúzogatás volt.

A hosszabbításra maradt még egy gólváltás. Előbb Gonzalez fejelt be egy szögletet, 2-3, majd egyből Gervinho verte középen védőjét és értékesítette soron következő ziccerét. 2-4. Időm sem volt felidegesítenem magam azon, hogy az egész mérkőzésen életveszélyesek voltak a Palermo pontrúgások, az elefántcsontparti újra nyugalmi állapotba helyezett.

Kb, így ért véget a találkozó, gól gazdag mérkőzésen viszonylag simán nyert az AS Roma. Folytatás a válogatott szünetet követően, amit vélhetően a dobogón vagy közvetlen közelében tölt majd a csapat. Garcia biztosan marad posztján, a többit meg két hét múlva folytatjuk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik