Szász Emese drukkolni akar Hosszú Katinkának – honnan lesz jegye?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.10. 15:00
null
Szász Emese már túl van a saját versenyén, most már nyugodtan drukkolhat a többi magyar versenyzőnek (Fotó: Szabó Miklós)
A címben szereplő kérdés ugyan elméleti, de teljesen reális forgatókönyv lehet az egyik versenynapra. Hogyan jut el a riói sportoló egy másik sportág versenyeire, ha szurkolni akar barátainak, sporttársainak? Hiszen akkreditációja csak a saját sportágának helyszínére jó.

A hivatalos válasz (bár vannak nyilván nem hivatalos utak is): a sportolóknak előre le kell adniuk a jegyigényüket, és a delegációk számára a szabad jegyek függvényében jut belépő.

A delegációk csak olyan eseményre igényelhetnek belépőt, amelyen érintettek – tehát ha mondjuk a kosárlabda-rajongó Hosszú Katinka meg szeretné nézni az Egyesült Államok férfi válogatottját, nem tudná ezt ezen az úton megtenni, mert Magyarország nem szerepel az olimpián kosárlabdában. A címbeli elméleti példával élve viszont ha igényel és kap jegyet, Szász Emese mehet drukkolni Hosszúnak, hiszen Magyarország érintett nemzet úszásban.

A sportolók családtagjai és barátai külön program keretében juthatnak belépőkhöz – az olimpikonok saját versenyükre két jegyet vehetnek (úszásban a hatalmas jegyigénylés miatt csak egyet).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik