Rio 2016: Sidi Péter az 5. helyen végzett férfi légpuskában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.08. 17:17
null
Sidi Péter az 5. helyen zárta a férfi légpuskadöntőt (Fotó: AFP, archív)
Sidi Péter – ötödik olimpiáján eddigi legjobb eredményét elérve – az 5. helyen végzett a férfi légpuska fináléjában a riói olimpián. A döntőt az olasz Niccolo Campriani nyerte meg, mögötte az ukrán Szerhij Kulis és az orosz Vlagyimir Maszlennyikov zárt.

 

 

Sidi Péter remekül kezdte a döntőt, hat lövés után az élen állt, ezt követően azonban visszacsúszott a hetedik helyre. Innen még feljebb lépett az ötödikre, így előtte búcsúzott a döntőtől az ukrán Oleh Carkov, a horvát Petar Gorsa és a fehérorosz Ilja Csarhejka is.

Innen azonban már nem tudott újítani a 37 éves sportlövő, így az ötödik helyen végzett, ami az eddigi legjobb szereplése mind az öt olimpiáját megvizsgálva.

A fináléban az olasz Niccolo Campriani – az új lebonyolítási rend miatt olimpiai döntős rekorddal – szerezte meg az aranyérmet, mögötte az ukrán Szerhij Kulis és az orosz Vlagyimir Maszlennyikov zárt.

A szám másik magyar résztvevője, az ifjúsági olimpiai bajnok Péni István a selejtezőből nem jutott be a döntőbe, összesítésben a 13. helyen végzett.

RIO 2016
SPORTLÖVÉSZET
FÉRFI LÉGPUSKA, DÖNTŐ

1. Niccolo Campriani (Olaszország) 206.1
2. Szerhij Kulis (Ukrajna) 204.6
3. Vlagyimir Maszlennyikov (Oroszország) 184.2
4. Abhinav Bindra (India) 163.8
5. SIDI PÉTER (MAGYARORSZÁG) 142.7
6. Ilja Csarhejka (Fehéroroszország) 121.6
7. Petar Gorsa (Horvátország) 101.0
8. Oleh Carkov (Ukrajna) 79.7

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik